Workshop Look good, feel better

De workshop Look good, feel better voor kankerpatiënten is een van de goede doelen van de Vrienden van CWZ.

Voor iemand met kanker is het niet vanzelfsprekend dat 'je haar goed zit'. Tijdens de workshop 'Look good, feel better' krijgen vrouwen met kanker tips en trucs over uiterlijk en verzorging. Van vier professionele visagisten én een kapper.

Volop tips

Gerda Schuurs en Marian Thomassen, beiden roomservice-medewerker op de dagbehandeling oncologie van CWZ, zijn gastvrouw bij de workshop. Ze willen maar één 'ding': dat de deelnemers het naar hun zin hebben. Gerda: ‘Ze krijgen volop tips over het gebruik van foundation, camouflage, verzorging van de hoofdhuid en het verzorgen van de nagels. Mensen die een chemokuur hebben gehad, verliezen namelijk niet alleen hun hoofdharen, maar ook hun wenkbrauwen en nagels.’

'Ze knappen enorm op'

Marian: ‘Meestal zie je in het begin schroom bij de vrouwen. Maar zodra er één de pruik afzet, gaan ze allemaal af. De kapper neemt die pruiken onder handen. Hij geeft uitleg over hoe je het best je pruik kunt dragen. Mocht het nodig zijn, past hij de pruik ter plekke aan.’ Gerda: 'Na 2 uur hebben de deelnemers echt een metamorfose ondergaan. Ze knappen enorm op. Geweldig om te zien. Ooit was een vrouw zo blij met het resultaat dat ze spontaan uitriep: 'Ik ga nog een extra rondje over de kermis lopen, want ik zie er zo mooi uit.' Marian: 'Niet alleen de uiterlijke verzorging is belangrijk. Vrouwen vinden het fijn om hun ervaringen te kunnen delen. Er wordt heel wat gepraat tijdens de koffiepauze. De reacties zijn altijd positief en hartverwarmend.' Deelneemster Jantien van Dam deelt haar ervaring van de workshop Look good, feel better. 

Helpt u mee?

De stichting Vrienden van CWZ zamelt geld in om de workshop Lood good, feel better te kunnen realiseren. Helpt u mee? Lees hoe u dit mooie doel kunt steunen.

Goed doel: workshop look good, feel better

Benodigd bedrag: € 400,- per workshop 

€ 2.000,- gefinancierd door Vrienden van CWZ voor 5 workshops in 2018

Donateurs: particulieren en bedrijfsvrienden

Ik wil ook steunen