Turgay Tankir

RM20181112 bestuur vrienden van cwz

Turgay Tankir

Voorzitter Vrienden van CWZ

'Mijn rol binnen het nieuwe bestuur is voorzitter. In het dagelijkse leven ben ik regiodirecteur bij MVO Solutions waar we mensen met een afstand tot arbeidsmarkt opleiden en begeleiden naar de arbeidsmarkt. Het is dankbaar werk dat mij veel voldoening geeft als er weer een trotse groep werkzoekenden hun vakdiploma heeft behaald en hun intrede maakt op de arbeidsmarkt. Verder ben ik actief in allerlei bestuurlijke rollen in Nijmegen.

'Een ziekenhuis is meer dan alleen een plek waar je behandeld wordt voor je gezondheidsklachten.'

Ik heb altijd een gezond leven gehad totdat ik in 2018 met hartproblemen in het ziekenhuis terechtkwam. Een ziekenhuis is meer dan alleen een plek waar je behandeld wordt voor je gezondheidsklachten. Het is een vervangende leefomgeving en veel mensen ontdekken dat pas als ze langdurig behandelingen moeten ondergaan en hierdoor vaker of langdurig in het ziekenhuis zijn. Ze komen er dan achter dat, naast de professionele ziekenhuiszorg, ook andere zaken belangrijk zijn zoals een speelruimte voor kinderen, een gebedsruimte voor verschillende religies of een familiekamer.

Ik vind het geweldig dat er een stichting bestaat zoals Vrienden van CWZ dat aandacht vraagt voor deze zaken. Met alle giften en bijdragen die Vrienden van CWZ ontvangt, kunnen dit soort voorzieningen gerealiseerd worden.

Toen mij werd gevraagd of ik de voorzitter van het nieuwe bestuur wilde zijn heb ik niet lang hoeven nadenken. Samen met mijn nieuwe, enthousiaste bestuursleden ga ik mij inzetten om nog meer mooie en belangrijke projecten te realiseren waarbij patiënten, bezoekers, familieleden en potentiële patiënten van CWZ het ziekenhuis als een prettige en vervangende leefomgeving ervaren.'

Terug naar het overzicht bestuur.