Gert van Dijk

Ik ben Gert van Dijk, neuroloog in CWZ. Ik ben opgeleid in UMC Utrecht en heb daar meer dan tien jaar gewerkt. Sinds 2004 werk ik in CWZ.

In CWZ zien wij patiënten met allerlei neurologische aandoeningen, de volledige breedte van het vak. Mijn speciale aandachtsgebieden zijn de acute neurologie, met name de mensen met een acute beroerte (herseninfarct of hersenbloeding) en patiënten met MS. Een belangrijk deel van mijn werk is het opleiden van artsen tot neuroloog, het geven van onderwijs en het doen van wetenschappelijk onderzoek. Het is inspirerend en zinvol om bij te mogen dragen aan ontwikkeling het vakgebied.

Mijn werk speelt zich vooral in de spreekkamer af. Ik ben daarom in mijn vrije tijd graag buiten om te zeilen, golfen of fietsen tijdens lange- en meerdaagse fietstochten. Mijn persoonlijke motto sluit daar goed op aan: ‘Zorg eerst voor een goede gezondheid bij jezelf, wees vitaal – leef gezond, dan kun je beter bijdragen aan de gezondheid van anderen.’

‘Ik hoop met mijn kennis, als voormalig bestuursvoorzitter van de vereniging medische staf van CWZ, een belangrijke schakel te zijn tussen de stichting en het ziekenhuis.’

Toen ik gevraagd werd toe te treden tot het bestuur van de stichting Vrienden van CWZ, hoefde ik niet lang na te denken. Als neuroloog zie ik als geen ander wat het betekent om plotseling afhankelijk van zorg in het ziekenhuis terecht te komen, omdat belangrijke hersenfuncties zijn uitgevallen. Net dat extra kunnen doen in deze en andere situaties kan mensen enorm helpen zich door deze moeilijke periode heen te slaan en een nieuwe weg te vinden. Dat is meer dan alleen de strikt medische behandeling die noodzakelijk is. De activiteiten van de stichting kunnen daar enorm aan bijdragen.

Een behandeling in het ziekenhuis is meer dan de noodzakelijke onderzoeken en operatie of andere medische behandeling alleen. Het is ook een stuk aandacht voor het welbevinden tijdens het verblijf in het ziekenhuis en daarna. Dat komt de gezondheid van patiënten ten goede. Ik hoop met mijn kennis, als voormalig bestuursvoorzitter van de vereniging medische staf van CWZ, een belangrijke schakel te zijn tussen de stichting en het ziekenhuis.

Terug naar het overzicht bestuur.