Andreas Voss

Mijn naam is Andreas Voss. Ik ben arts-microbioloog in CWZ en hoogleraar infectiepreventie in het Radboudumc. Gezien het feit dat ik een deel van mijn werk als mijn hobby beschouw, is mijn andere vrije tijd beperkt tot gezellige avonden met mijn gezin, vrienden of de kookclub.

In een tijd waarin het lijkt dat de keuzes in de zorg vooral op kosten worden gemaakt is het fijn om mij te kunnen inzetten voor de stichting Vrienden van CWZ. Om net dat stukje extra welzijn, of in overdreven zin “Fahrvergnügen” (rijplezier), voor de patiënt en bezoeker mogelijk te maken. Wat ertoe heeft geleid om tot het bestuur van de stichting Vrienden van CWZ toe te treden? Enerzijds als arts, de kans om mij op een andere manier voor de patiënt en “mijn” ziekenhuis in te zetten. Anderzijds als vader, om mijn kinderen te laten zien dat niet alles wat wij doen een eigenbelang dient.

'Droom scenario: een punt bereiken waarbij er meer middelen dan ideeën zijn.'

Als algemeen lid zal ik, als ‘bewaker van het extra’, erop toe zien dat de stichting niet wordt ingezet voor doelen die de taak van CWZ of iemand anders zijn. In de toekomst hoop ik op extra zichtbaarheid van de stichting en nieuwe donateurs, die het mogelijk maken nog meer projecten op te zetten. Droom scenario: een punt bereiken waarbij er meer middelen dan ideeën zijn.'

Terug naar het overzicht bestuur.