Terugblik Vierdaagse 2018

31 juli 2018

Dit jaar liepen ruim 130 lopers mee met het CWZ Vierdaagse vriendenteam. Ze hebben zich ingezet voor het goede doel ‘Stap dichter naar huis.’ Vrienden van CWZ blikt terug op een fantastische week.

CWZ Vierdaagse vriendenteam | CWZ Nijmegen

Dit jaar liepen ruim 130 lopers mee met het CWZ Vierdaagse vriendenteam. Ze hebben zich ingezet voor het goede doel ‘Stap dichter naar huis.’ Vrienden van CWZ blikt terug op een fantastische week. 

De week van het CWZ Vierdaagse vriendenteam

Dag 1 René Hemmer kwam iets voor 10.00 uur als eerste loper van het CWZ Vierdaagse vriendenteam binnen bij de verzorgingspost in Bemmel. Erik van Bronswijk (66 jaar) liep de Vierdaagse voor de 51e keer mee. Dit jaar wel net iets anders, namelijk met een nieuwe knie die hij vorig jaar kreeg in CWZ. Erik: ‘Vandaag loopt mijn kleinzoon van 10 jaar mee, hartstikke gezellig! Van mijn nieuwe knie heb ik geen last.’ Lees hier het nieuwsbericht over Erik van Bronswijk.

Dag 2 Onze jongste loper, Bram Diepeveen (11 jaar), kwam samen met zijn moeder vrolijk de tent binnen in Wijchen. ‘Ik loop de Vierdaagse voor de eerste keer en ik vind het heel gezellig en leuk. Ik heb nergens last van!’ aldus Bram. Aan het eind van de ochtend kwam Hans Broertjes, interim voorzitter Raad van Bestuur, nog een bezoek brengen in de tent en moedigde alle voorbijkomende wandelaars aan. Later die middag, toen onze lopers vanuit Wijchen alweer op weg naar Nijmegen waren, volgde er een bijzonder moment. Rody Mens (20 jaar) had eerder die dag zijn Vierdaagse opgegeven. Na 1,5 uur thuis te hebben gezeten besloot hij toch door te gaan. Hij werd in onze verzorgingspost nog ingetapet en bereikte iets voor 17.00 uur de finish. 

Dag 3 Na een goede comeback de dag ervoor, viel Rody de derde dag helaas alsnog uit. Chapeau voor zijn doorzettingsvermogen! Iedere dag waren er vrijwilligers aanwezig in de verzorgingspost om de lopers van het CWZ Vierdaagse vriendenteam op te vangen. Ook vrijwilliger Jan de Goede hielp samen met zijn vrouw Erna mee in de verzorgingspost op de Zevenheuvelen. Jan: ‘Als gepensioneerde heb ik mijn hart nog steeds bij CWZ. Ik vind het leuk om oude collega’s en nieuwe vrienden te ontmoeten en te verwennen in de verzorgingspost.’ Vrienden van CWZ bedankt alle vrijwilligers die er voor hebben gezorgd dat de Vierdaagse weer een groot succes was.

Dag 4 CWZ’er Danette Nusselder liep dit jaar voor de 8e keer mee. Danette: ‘De Vierdaagse is 4 dagen de perfecte wereld. Zoveel nationaliteiten, iedereen aardig voor elkaar en overal feest. Er wordt zoveel gegeven!’ Naast de post in Beers waren de lopers dit jaar voor de 2e keer welkom op het terrein van radioloog Dick Venderink. Op een rustplek met schaduw en een verkoelend briesje genoten ongeveer 40 lopers van een hapje en een drankje en konden ze de accu bijladen. Dick: ‘Het Jonkerbosch Medisch Specialistisch Bedrijf Nijmegen (JMSBN) had dit jaar voor wat meer eetbaars gezorgd en ook de sanitaire capaciteit vergroot. Samen met andere CWZ’ers hebben we heel wat lopers aangemoedigd voor het laatste stukje: de Via Gladiola! Misschien volgend jaar een heuse Dixieland band? We zijn trots dat we zoveel doorzetters mochten aanmoedigen. Het kruisje is weer dik verdiend!’ aldus Dick Venderink en Bart Boll.

'In de watten gelegd' 

Miriam van Kesteren: ‘Ik vond het erg fijn om weer deel uit te maken van het CWZ Vierdaagse vriendenteam. Ondanks dat ik dit jaar voor de 8e keer mee liep, was het mijn zwaarste Vierdaagse ooit. Het was heerlijk om in de tent in de watten te worden gelegd. Van een hapje en een drankje, medische verzorging van de blaren tot een heerlijke massage door een medewerker van sportgeneeskunde. En natuurlijk niet te vergeten, gewoon een luisterend oor of een arm om je heen. Precies wat ik nodig had!’

Sponsoren

Bij deze Vierdaagse actie in 2018 is € 904,32 opgehaald voor het goede doel: Stap dichter naar huis. Met het geld kan de afdeling geriatrie extra voorzieningen realiseren om de ouderen in en buiten ons ziekenhuis aan het bewegen te krijgen. Vrienden van CWZ bedankt zijn Vierdaagse sponsoren: Van Eck & Oosterink communicatieregisseurs, Hofmans, OregionalJonkerbosch Medisch Specialistisch Bedrijf Nijmegen, Nijmegen European Green Capital 2018, Sanadome Nijmegen, BSN medicaBECWOOD DesignVemedia, Dasta coffeeStudio by Mo, ProWIN Verfuurt Nijmegen, Op papierDe Enk Groen & GolfNijmegen BruistBeautyballoon Lent – Van der Valk Hotel Nijmegen-LentRun2Day Nijmegen en HANOS Nijmegen.

Wij van Vrienden van CWZ hebben ontzettend genoten, het was een groot feest om onze lopers iedere dag te mogen ontvangen in onze verzorgingspost. Wij zijn trots op ieders geleverde prestatie. Hopelijk tot volgend jaar!

Foto's

Bekijk hier het fotoalbum met foto’s van de lopers van het CWZ Vierdaagse vriendenteam.