Leerlingen van St. Nicolaas Jenaplanbasisschool zamelen geld in voor de stichting

22 april 2021

Zes enthousiaste leerlingen startten zelf een actie om geld in te zamelen.

Donatie kinderen

Leerlingen van St. Nicolaas Jenaplanbasisschool in Nijmegen zamelen geld in voor de stichting

Zes enthousiaste leerlingen van St. Nicolaas Jenaplanbasisschool startten zelf een actie om geld in te zamelen voor de stichting Vrienden van CWZ. Eirik (9), Hanne (9), Julie (9), Juliëtte (10), Sarah (10) én Angelina (11) renden samen 100 rondjes om het schoolplein om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Daarnaast brachten ze in de kerstperiode zelfgemaakte kerstkaarten rond in de wijk.

De leerlingen kwamen op het idee om zelf een actie te starten voor het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Hun school ligt op hetzelfde terrein en ze zien dagelijks hoe hard er wordt gewerkt. Dat heeft ze ertoe gezet om in deze moeilijke periode zich in te zetten voor het ziekenhuis. Met de mooie initiatieven hebben de leerlingen maar liefst 300,06 euro opgehaald voor de stichting Vrienden van CWZ. Een stichting die zich inzet voor net dat beetje extra aandacht voor de patiënten in CWZ en hun dierbaren.

Een van de leerlingen vertelt: ‘Ik vond het super leuk om samen 100 rondjes te rennen op het veld bij ons op school. Soms was het wel vermoeiend, maar dat vond ik niet erg omdat het geld allemaal naar het ziekenhuis gaat.’ Het bedrag wordt gebruikt om een indrukwekkend kunstwerk te maken voor in de nieuwe horecagelegenheid in het ziekenhuis. Activiteitencentrum Suz&so ontvangt de donatie om het kunstwerk te kunnen maken. Suz&so creëert verbinding tussen kwetsbare burgers met dagbesteding. De namen van de zes helden worden vermeld op het kunstwerk.

Op donderdag 15 april overhandigde de zes leerlingen het bedrag aan de voorzitter van de stichting Vrienden van CWZ en aan de 1e medewerker van afdeling restauratieve voorzieningen in de beweegtuin voor kinderen. Na de overhandiging was er limonade, iets lekkers en tijd om te spelen. ‘De dag zelf bij CWZ vond ik ook leuk. We gingen samen spelen in de beweegtuin, dat was heel gezellig. Ik ben blij dat ik dit heb gedaan!’, vertelt een van de leerlingen.

Het bestuur van de stichting Vrienden van CWZ en de RvB van CWZ willen Eirik, Hanne, Julie, Juliëtte, Sarah én Angelina ontzettend bedanken voor hun inzet en inspanning.