Kinderen sponsoren picknicktafel voor medewerkers

01 oktober 2021

Zes leerlingen startten op eigen initiatief een actie om geld in te zamelen voor de stichting Vrienden van CWZ.

Onthulling picknicktafel | Vrienden van CWZ

Onthulling picknicktafel | Vrienden van CWZ

Wat hebben de zes kinderen van St.Nicolaas Jenaplanbasisschool op het Jonkerbosch terrein te maken met de nieuwe picknicktafel op het personeelsterras van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ)? Eirik, Hanne, Julie, Juliëtte, Sarah en Angelina vonden vorig jaar dat alle medewerkers van het ziekenhuis bij de eerste coronagolf nog veel applaus kregen van alle mensen, maar bij de tweede coronagolf veel minder. Dus bedachten de zes een plan om hun buren nogmaals in het zonnetje te zetten

Samen aan het werk

De jonge initiatiefnemers staken de hoofden bij elkaar en bedachten meerdere activiteiten om geld in te zamelen. Zo renden zij samen 100 rondjes om het schoolplein, brachten zelfgemaakte kerstkaarten rond in de wijk en niet te vergeten: een heitje voor karweitje! Vervolgens schreven ze een brief aan de stichting Vrienden van CWZ, waarin ze vertelden dat het geld bestemd is voor de medewerkers van CWZ. De enige voorwaarden? Dat er geen televisie van gekocht mocht worden, ‘omdat je dan wel televisiekijker van beroep zou zijn geworden in plaats van zieke mensen helpen’.

Een picknicktafel voor onze medewerkers

Samen wisten ze een bedrag van 300,06 euro in te zamelen. Een bedrag wat ze in het voorjaar hebben overhandigd aan het bestuur van Vrienden van CWZ. Het bestuur beloofde hierbij dat de donatie ook daadwerkelijk bij de medewerkers terecht zou komen. Uiteindelijk is er van de donatie een picknicktafel aangeschaft, zodat medewerkers een extra mogelijkheid hebben om in de buitenlucht hun pauze door te brengen. Deze picknicktafel is door de medewerkers van Suz&So gemaakt, een maatschappelijke onderneming waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het laatste restje geld wat we tekort kwamen, wilde Suz&So graag bijleggen. Een mooi gebaar.

De feestelijke onthulling

Op donderdag 23 september was het dan eindelijk zover. Dé onthulling van de picknicktafel. Eirik, Hanne, Julie, Juliëtte en Angelina kwamen samen met vaders, moeder en oma naar het personeelsterras van CWZ om de nieuwe picknicktafel te bewonderen. Ook Patrick van Ruijven van Suz&So en Pleun en Arjan van het bestuur van Vrienden van CWZ waren hierbij aanwezig. Arjan hield nog een mooi dankwoord richting de kinderen met als afsluiter: ‘Een geweldige actie, jullie zijn niet alleen buren maar ook echte Vrienden!’. Vervolgens kregen de kinderen een luid applaus en werd geproost met ranja. Om het feestelijk te maken vierden de aanwezigen de onthulling onder het genot van een heerlijke petit four, dankzij de goede zorgen van Paul Swarts, eerste medewerker horeca.

Dank aan onze helden

De namen van de zes helden van St. Nicolaas Jenaplanbasisschool en Suz&So staan op de picknicktafel, zodat iedereen kan zien wat voor moois ze hebben gedaan voor CWZ. Het bestuur van de stichting Vrienden van CWZ wil Eirik, Hanne, Julie, Juliëtte, Sarah én Angelina en Suz&So bedanken voor hun geweldige inzet en inspanning. Wij weten zeker dat de medewerkers van CWZ ontzettend blij zijn met deze mooie aanwinst voor het personeelsterras!

Vrienden van CWZ

Vrienden van CWZ zet zich in voor het welzijn van patiënten en zorgt voor net dat beetje extra aandacht. Ze realiseren voorzieningen, activiteiten en geschenken om het voor patiënten en hun dierbaren zo aangenaam mogelijk te maken. Meer weten over de stichting en gerealiseerde doelen? Kijk op de website of volg de stichting via Facebook of LinkedIn.

Blijf op de hoogte

Blijf automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, projecten en acties via de gratis nieuwsbrief. U ontvangt de nieuwsbrief 2 keer per jaar. Ja, ik wil me aanmelden.