Decemberactie: help mee de familiekamers te verbouwen!

15 december 2016

Als je moeder ziek is, wil je dichtbij zijn. Voor familie van ver is een familiekamer een uitkomst.

Moeder en zoon | CWZ Nijmegen

Mevrouw Baksh uit Amsterdam maakte 7 dagen gebruik van de familiekamer in CWZ om dicht bij haar opgenomen man te kunnen zijn. ‘Ik vond het eng om in het halletje naar het toilet te gaan s ’nachts. Een eigen toilet op de kamer was prettig geweest. Ook miste ik een raam, een televisie en een nachtkastje. Maar mijn man was erg gerustgesteld dat ik zo nabij was.’ De heer Keler uit Hilversum maakte 3 nachten gebruik van de familiekamer ‘Het is een sobere, wat primitieve ruimte. Ik miste een televisie en een gemakkelijke stoel. Ook had ik graag zelf koffie of thee willen zetten.'

Sfeervolle plek

CWZ merkt dat steeds meer patiënten en familieleden van ver komen. Als patiënten erg ziek zijn, is het fijn als familie in de buurt kan blijven en niet naar een hotel hoeft. Het ziekenhuis wil deze mensen graag tijdelijk een goed onderdak bieden. Een sfeervolle plek waar ze hun rust kunnen nemen. Maar op dit moment zijn er niet genoeg familiekamers. Bovendien laat de inrichting te wensen over. De kamers zien er gedateerd en doorleefd uit en hebben een kille uitstraling. De ontvangst voor mobiele telefoon en internet is slecht of niet aanwezig. Kortom, weinig mogelijkheden om te ontspannen in een periode waarin dit juist zo nodig is.

Decemberactie

Vrienden van CWZ voert deze maand actie om de familiekamers te kunnen verbouwen en prettig in te richten. Een sfeervolle plek is wel het minste dat we families in tijden vol zorgen kunnen bieden! Helpt u mee?