Verbouwing familiekamers

CWZ merkt dat steeds meer patiënten en familieleden van ver komen. Als patiënten erg ziek zijn, is het fijn als familie in de buurt kan blijven en niet naar een hotel hoeft. Het ziekenhuis wil deze mensen graag tijdelijk een goed onderdak bieden. Een sfeervolle plek waar ze hun rust kunnen nemen. In 2015 werd er gedurende 299 nachten gebruik gemaakt van een familiekamer.

Huidige kamers gedateerd en niet warm

Op dit moment zijn er niet genoeg familiekamers. Bovendien laat de inrichting te wensen over. De kamers zien er gedateerd en doorleefd uit en hebben een kille uitstraling. De ontvangst voor mobiele telefoon en internet is slecht of niet aanwezig. Ook hebben de kamers geen televisie. Kortom, weinig mogelijkheden om te ontspannen in een periode waarin dit juist zo nodig is. Dat vinden ook de gebruikers van de kamers.

Huidige familiekamer

'Ik miste een televisie en een gemakkelijke stoel'

De heer Keler uit Hilversum maakte 3 nachten gebruik van de familiekamer ‘Het is een sobere, wat primitieve ruimte. Ik miste een televisie en een gemakkelijke stoel. Ook had ik graag zelf koffie of thee willen zetten.'

Familiezorgverpleegkundige Marie-Anne Kahnman-Bressers | CWZ Nijmegen

'Een prettige familiekamer geeft mensen rust in een moeilijke tijd.'

Familiezorgverpleegkundige Marie-Anne Kahnman-Bressers

Welke acties lopen er voor dit doel?

2017

  • Vrienden van CWZ kreeg een gulle donatie ter waarde van € 5.000,- van Stichting Concordia. Lees hier het nieuwsbericht. 
  • Vriendenteam van CWZ fietste mee met de Ronde van Nijmegen 2017

2016

  • Familiekamers was het goede doel van de Kerstmarkt 2016 voor CWZ-medewerkers.
  • 'Stoelenactie' voor ziekenhuismedewerkers, waarbij we gerecyclede stoelen verkopen aan CWZ'ers.