Verbouwing familiekamers

CWZ merkt dat steeds meer patiënten en familieleden van ver komen. Als patiënten erg ziek zijn, is het fijn als familie in de buurt kan blijven en niet naar een hotel hoeft. Het ziekenhuis wil deze mensen graag tijdelijk een goed onderdak bieden. Een sfeervolle plek waar ze hun rust kunnen nemen. In 2015 werd er gedurende 299 nachten gebruik gemaakt van een familiekamer.

Huidige kamers gedateerd en niet warm

Op dit moment zijn er niet genoeg familiekamers. Bovendien laat de inrichting te wensen over. De kamers zien er gedateerd en doorleefd uit en hebben een kille uitstraling. De ontvangst voor mobiele telefoon en internet is slecht of niet aanwezig. Ook hebben de kamers geen televisie. Kortom, weinig mogelijkheden om te ontspannen in een periode waarin dit juist zo nodig is. Dat vinden ook de gebruikers van de kamers.

Huidige familiekamer

Huidige stand:
€ 3.390,-

'Ik miste een televisie en een gemakkelijke stoel'

De heer Keler uit Hilversum maakte 3 nachten gebruik van de familiekamer ‘Het is een sobere, wat primitieve ruimte. Ik miste een televisie en een gemakkelijke stoel. Ook had ik graag zelf koffie of thee willen zetten.'

Familiezorgverpleegkundige Marie-Anne Kahnman-Bressers | CWZ Nijmegen

'Een prettige familiekamer geeft mensen rust in een moeilijke tijd.'

Familiezorgverpleegkundige Marie-Anne Kahnman-Bressers

Vrienden van CWZ helpt, helpt u mee?

We zamelen geld in om de familiekamers goed in te richten. Een sfeervolle ambiance is wel het minste dat we families in tijden vol zorgen kunnen bieden! Voor de verbouwing van één kamer is € 9.500,- nodig (schilderen, bedbank, fauteuil, kast, stoffering, verlichting, televisietoestel en wifi). Helpt u mee?

Ik doneer eenmalig!

Welke acties lopen er voor dit doel?

2016

  • Familiekamers was het goede doel van de Kerstmarkt 2016 voor CWZ-medewerkers.
  • 'Stoelenactie' voor ziekenhuismedewerkers, waarbij we gerecyclede stoelen verkopen aan CWZ'ers.

2017

  • Vriendenteam van CWZ fietste mee met de Ronde van Nijmegen 2017.