Beweegtuin voor kinderen

Meisje in beweegtuin (bron: Pixabay)

Kinderen die in het ziekenhuis liggen, hebben een plek nodig waar ze kind kunnen zijn in plaats van patiënt. Waar ze uit kunnen razen en met elkaar kunnen spelen. Klimmen in een toestel of rustig chillen in de frisse buitenlucht. Ziek zijn beperkt ze in hun vrijheid. Juist voor zieke kinderen is het belangrijk dat ze zich binnen hun grenzen kunnen bewegen en ontwikkelen. Daarom is een beweegtuin hard nodig voor de 2.100 kinderen die jaarlijks in CWZ worden opgenomen op de kinderafdeling.

Waarom een nieuwe tuin?
De bestaande tuin biedt weinig afwisseling en nodigt kinderen niet uit om er te spelen. De nieuwe beweegtuin daagt juist uit om te ontdekken en te bewegen. Het terras wordt intiemer en warmer van kleur. Verder krijgt de tuin andere looproutes (ook geschikt voor rolstoelen), spannende heuveltjes en nieuwe beplanting. Er komen verschillende zones met speeltoestellen gericht op de behoeften van de verschillende leeftijdsgroepen. Zo ontstaat een veilige plek voor de allerkleinsten, een wat uitdagender ruimte voor grotere kinderen en een sportief parcours met hangplekken voor de tieners.

Stap voor stap
De tuin wordt in stappen gerealiseerd. De eerste fase (speelzone voor de allerkleinsten) wordt nu voorbereid. Daarna volgen een tweede en derde fase, waarvoor ook nog veel donaties nodig zijn.

Sponsors van dit doel

Fortarock Bruggenloop Nijmegen 2014/2015
Stichting Mijn liefste wens
Gerben Truin, kinderarts | CWZ Nijmegen

‘Bewegen en buiten zijn helpt bij het genezen, de acceptatie én het omgaan met beperkingen.

Kinderarts Gerben Truin

Vrienden van CWZ helpt, helpt u mee?

De stichting Vrienden van CWZ zamelt geld in om de beweegtuin te kunnen realiseren. In de eerste fase gaat het om de speelzone voor kinderen tot 5 jaar. Denk bijvoorbeeld aan een speelhuisje, schommel, klim/balanceer-combinatie en zandbak/zandspeeltafel. Ook voor de volgende fases is veel geld nodig. Draagt u ook bij aan dit mooie doel?

Ik doneer eenmalig!

Welke acties lopen er voor dit doel?

2016

  • Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium liepen in oktober een sponsorloop voor dit doel.
  • Vriendenteam van CWZ liep mee met de Zevenheuvelenloop.