Afgeronde projecten

2016: Inrichting nieuwe Binnenhof

Binnenhof | CWZ Nijmegen

De Binnenhof, het kloppend hart van het ziekenhuis, is begin 2016 opgeknapt. Er is mooi nieuw meubilair gekomen, dat deels is gesponsord door de firma Gispen. Tafeltjes met stoeltjes om gezellig een kop koffie te drinken of iets te eten. Loungebanken om te ontspannen, afgesloten gedeelten met privacy voor een persoonlijk gesprek of een overleg.

Vrienden van CWZ maakte de nieuwe inrichting mede mogelijk. Ook droegen de Vrienden bij aan een kinderhoek waar ouders goed toezicht kunnen houden op hun kroost. Sponsoren waren Gispen en Stichting De Driestroom.

2014: Inrichting nieuw stiltecentrum

Stiltecentrum | CWZ Nijmegen

In maart 2014 werd het nieuwe stiltecentrum in het hart van het ziekenhuis geopend. Op deze plek is iedereen welkom: gelovig of niet. Je kunt er tot rust komen, bidden, mediteren of even een moment rustig nadenken. Er zijn een algemene gebedsruimte en een islamitische gebedsruimte. Ook de kamers van de geestelijk verzorgers huizen in het stiltecentrum.

De bijdrage van de Vrienden van CWZ maakte het mogelijk om het stiltecentrum op een aantrekkelijke manier in te richten. Zo kwamen er bijvoorbeeld passend meubilair en liturgische objecten. Ook verschillende kerkgenootschappen sponsorden dit doel.

2015: Oriëntatieborden voor kwetsbare ouderen

Oriëntatiebord ouderen | CWZ Nijmegen

Negen verpleegafdelingen kregen in mei 2015 20 oriëntatieborden voor kwetsbare ouderen. De oriëntatieborden helpen verwarde mensen om te beseffen waar zij zijn en hoe hun dag eruitziet. Zo heeft het bord een grote klok met een kalender. Ook kunnen er teksten op worden geschreven.

Vrienden van CWZ financierde de borden. Medewerkers doneerden tijdens de Kerstmarkt. Ook liepen medewerkers geld bij elkaar tijdens de Marikenloop in 2014.

2013: Verwendag voor borstkankerpatiënten

Verwendag voor borstkankerpatiënten | CWZ Nijmegen

In oktober 2013 werd een verwendag georganiseerd voor onze borstkankerpatiënten. Ze kregen een heerlijk welnessarrangement aangeboden om even de vervelende dingen te vergeten. En om ervaringen uit te wisselen met elkaar.

Vrienden van CWZ leverde een bijdrage aan deze verwendag. 

Wat maakte Vrienden van CWZ nog meer mogelijk?

  • Speelgoed voor kinderen op de afdeling opname, zodat deze patiëntjes zich meer op hun gemak gaan voelen (2015)
  • Spelletjes op de dialyse-afdeling in CWZ Nijmegen en CWZ Druten om de tijd te verdrijven tijdens de behandeling (2015)
  • Papieren vazen voor bloemen die de gastvrouwen bezorgen bij patiënten (2015).