Bewegen tijdens dialyse

De dialyseafdeling in CWZ heeft allerlei plannen om haar patiënten meer aan het bewegen te krijgen. De werkgroep ‘Bewegen tijdens dialyse’ is enthousiast bezig geweest met verschillende projecten. Het team wilt graag een systeem aanschaffen waarop de patiënt verschillende virtuele parcours kan afleggen op de dialysefiets.

Waarom meer bewegen?

Dialysepatiënten zijn door hun ziekte vaak moe en hebben minder spierkracht. Bovendien zijn ze veel tijd kwijt aan hun behandeling: gemiddeld 3 keer per week liggen ze 4 uur in een stoel of bed. Genoeg bewegen lukt dan niet. Bewegen tijdens de dialysebehandeling is dé oplossing. Het maakt de behandeling effectiever, de bloeddruk daalt minder en de patiënt heeft minder last van kramp. Daarnaast is het voor mensen het een leuke afwisseling. Bewegen helpt om de tijd, die soms voorbij lijkt te kruipen, te versnellen.

Helpt u mee?

De stichting Vrienden van CWZ zamelt geld in om in totaal 2 dialysefietsen en 3 SilverFit Mile systemen te kunnen realiseren. De dialyseafdeling heeft nog 1 dialysefiets en 2 systemen nodig. Wilt u hier ook een bijdrage aan leveren? Lees hoe u dit mooie doel kunt steunen.

Dialyseverpleegkundige bij patiënt met bedfiets en virtueel systeem | Vrienden CWZ Nijmegen

Helpt u mee?

Doel: bewegen tijdens dialyse

Benodigd bedrag: € 15.700 

  • 1 dialysefiets: € 5.500
  • 2 SilverFit Mile systemen: 2 x € 5.100 = € 10.200

Donateurs: particulieren en bedrijfsvrienden

Ik wil ook steunen

'Voor dialysepatiënten is het een uitkomst als ze tijdens de behandeling kunnen bewegen. Het is een leuke afwisseling én maakt ze fitter.'

Dialyseverpleegkundigen, oprichters werkgroep 'Bewegen tijdens dialyse'