Beweegtuin voor kinderen

Kinderen die in het ziekenhuis liggen, hebben een plek nodig waar ze kind kunnen zijn in plaats van patiënt. Daarom zet Vrienden van CWZ zich samen met Stichting Mijn Liefste Wens in voor een beweegtuin. Zo'n tuin is hard nodig voor de 2.100 kinderen die jaarlijks in CWZ worden opgenomen op de kinderafdeling. In een beweegtuin kunnen kinderen razen en met elkaar kunnen spelen. Klimmen in een toestel of rustig chillen in de frisse buitenlucht. Ziek zijn beperkt ze in hun vrijheid. Juist voor zieke kinderen is het belangrijk dat ze zich binnen hun grenzen kunnen bewegen en ontwikkelen.

Waarom een nieuwe tuin?

De bestaande tuin biedt weinig afwisseling en nodigt kinderen niet uit om er te spelen. De nieuwe beweegtuin daagt juist uit om te ontdekken en te bewegen. Het terras wordt intiemer en warmer van kleur. Verder krijgt de tuin andere looproutes (ook geschikt voor rolstoelen), spannende heuveltjes en nieuwe beplanting. Er komen verschillende zones met speeltoestellen gericht op de behoeften van de verschillende leeftijdsgroepen. Zo ontstaat een veilige plek voor de allerkleinsten, een wat uitdagender ruimte voor grotere kinderen en een sportief parcours met hangplekken voor de tieners.

Stap voor stap

De tuin wordt in stappen gerealiseerd. De eerste fase is de aanleg van het 'harde' werk zoals de speeltoestellen. De tweede fase is de beplanting. De verwachting is dat het deel voor kinderen in oktober 2018 gereed zal zijn. In de toekomst hoopt Vrienden van CWZ de tuin ook toegankelijk te kunnen maken voor andere patiënten. 

Helpt u mee?

De stichting Vrienden van CWZ zamelt geld in om de beweegtuin te kunnen realiseren. Om de tuin in de toekomst uit te breiden voor andere patiënten is veel geld nodig. Helpt u mee? Lees hoe u dit mooie doel kunt steunen.

Beweegtuin voor kinderen | Vrienden van CWZ Nijmegen

Helpt u mee?

Doel: beweegtuin voor kinderen

Benodigd bedrag: € 167.000 voor de basis inrichting is gerealiseerd

€ 115.000 gefinancierd door Stichting Mijn Liefste Wens
€ 52.000 gefinancierd door Vrienden van CWZ

Donateurs: particulieren en bedrijfsvrienden

Ik wil ook steunen

Gerben Truin, kinderarts | CWZ Nijmegen

‘Bewegen en buiten zijn helpt bij het genezen, de acceptatie én het omgaan met beperkingen.

Kinderarts Gerben Truin