Vierdaagse

The Walk of the World 2018

Logo Stap dichter naar huis | Vrienden van CWZ Nijmegen

Dinsdag 17 juli is het weer zover, de start van de 102e Nijmeegse Vierdaagse 2018. Ook dit jaar loopt er weer een vriendenteam van CWZ mee voor een goed doel: 'Stap dichter naar huis' om onze ouderen in beweging te krijgen.

Loop je samen met familie, vrienden of kennissen of ken je iemand die de Vierdaagse gaat lopen? Loop dan mee met het vriendenteam van CWZ en zet jouw stappen voor onze ouderen. Elke stap is er één dichter naar huis. 

Aanmelden Vriendenteam CWZ

Je kunt je tot en met zondag 24 juni aanmelden voor het vriendenteam van CWZ. Het is belangrijk dat je in het bezit bent van een startbewijs. Dit bewijs zit niet in het Vrienden van CWZ deelnemerspakket.

Stap dichter naar huis

Patiënt en verpleegkundige | Vrienden CWZ Nijmegen

Oudere patiënten brengen veel van hun tijd in bed door. Hierdoor holt de conditie achteruit en leveren ze snel in aan spierkracht. Om de conditie te behouden en het herstel te bespoedigen bestaat het project 'Stap dichter naar huis' voor de oudere patiënt in CWZ. Simone Haverkort, geriater: "De nadruk ligt op het vroegtijdig voorkomen en herkennen van complicaties en het vroegtijdig mobiliseren van de patiënten."

Ouderen in beweging

Marèse Janssen, verpleegkundig specialist geriatrie: "Met het geld dat we ophalen, willen we graag extra voorzieningen te kunnen realiseren om de ouderen in en buiten ons ziekenhuis aan het bewegen te krijgen." "Er zijn looproutes met oefeningen, beweegtoestellen en er is een systeem dat het reactievermogen en behendigheid test aan de hand van tekens, nummers en kleuren," aldus Sascha van de Poll, geriater. 

Deelnemerspakket

  • In onze verzorgingspost op de route krijg je elke dag soep, brood, fruit en drank.
  • In onze verzorgingspost op de route zijn CWZ collega’s aanwezig voor blaren prikken, verkrampte spieren los masseren en voeten intapen.
  • Goodiebag, wat er in zit blijft nog een verrassing!
  • Het belangrijkste, een goed gevoel omdat je loopt voor een goed doel: Stap dichter naar huis. 

Kosten deelnemerspakket

Er zijn verschillende deelnemerspakketten. Loop je 30 km? Dan betaal je minder, omdat er de laatste dag helaas geen CWZ verzorgingspost langs de 30 km route staat.

  • Deelnemerspakket 30 km € 21,00 
  • Deelnemerspakket 40 km en 50 km € 27,50

Naast de vaste kosten van het deelnemerspakket kun je een donatie doen voor het goede doel 'Stap dichter naar huis' van minimaal € 5,00.

Terugblik Vierdaagse 2017

Benieuwd naar de Vierdaagse van vorig jaar? Lees het nieuwsbericht over de Vierdaagse 2017.

Meer informatie over de Vierdaagse