Vierdaagse

The Walk of the World 2018

De 102e Nijmeegse Vierdaagse vindt plaats van dinsdag 17 t/m vrijdag 20 juli 2018. Ook dan zal er weer een vriendenteam van CWZ meelopen voor een goed doel. Houd de website goed in de gaten voor meer informatie. U kunt ook een mailtje sturen naar vrienden@verwijder-dit.cwz.nl met als onderwerp "interesse Vierdaagse 2018" en blijf op de hoogte van het laatste Vierdaagse nieuws.

Terugblik op 2017

Vrienden van CWZ kijkt terug op een fantastische Vierdaagse 2017. Maar liefst 95 lopers hadden zich aangemeld voor het Vriendenteam van CWZ. Zij hebben allemaal hun beste beentje voorgezet om een extra dialysefiets met virtueel systeem voor onze dialysepatiënten te realiseren.

Lees hier het uitgebreide verslag van de Vierdaagse 2017.

'Hoog tijd voor een extra fiets'

Patiënt op dialysefiets | Vrienden van CWZ

Patiënt op dialysefiets en dialyseverpleegkundigen

'Bewegen is gezond voor iedereen, maar des te meer voor dialysepatiënten. Vanwege hun verminderde nierfunctie hebben zij meer kans op hart- en vaatproblemen. Bewegen kan dit helpen te voorkomen. Met het beeldscherm maken ze virtuele fietstochten op allerlei mooie plekken van de wereld. Voor een dialysepatiënt zijn dit niet alleen nuttige maar ook aangename ''uitstapjes''. De beelden zijn zo aantrekkelijk dat ik zelf tijdens het visite lopen vaak verleid wordt om een stukje mee te fietsen. De populariteit van de fiets is zo hoog, ze vechten er nog net niet om. Hoog tijd voor een extra fiets!' aldus Marc ten Dam, internist CWZ. Lees hier meer over dit goede doel.

'Prettige bezigheid'

Meneer van Dijk en dialyseverpleegkundige Anita

Meneer van Dijk en dialyseverpleegkundige Anita

Begin dit jaar heeft meneer van Dijk (91 jaar) als een van de eerste dialysepatiënten een virtueel parcours afgelegd op de nieuwe dialysefiets. Meneer van Dijk: ‘Het is toch fantastisch dat zo’n apparaat beschikbaar is! Het is een prettige bezigheid. Met dialyseren ben je alleen maar een beetje voor je uit aan het kijken. Fietsen is goed voor mijn conditie én de tijd schiet zo op!’

Deelnemerspakket

  • Kwalitatief goed sportshirt van de Vrienden van CWZ (ter waarde van €25,-).
  • In onze verzorgingspost op de route krijgt u elke dag soep, brood, fruit en drank.
  • In onze verzorgingspost op de route zijn CWZ collega’s aanwezig voor blaren prikken, verkrampte spieren los masseren en voeten intapen.
  • Goodiebag, wat er in zit blijft nog een verrassing!
  • €15,- korting op alles bij Run2Day bij besteding van minimaal €75,-.
  • Het belangrijkste, een goed gevoel omdat u loopt voor een goed doel: onze dialysepatiënten!