Steun-knuffelbeertje Lybe

Hoe is Lybe ontstaan?

Actie Lybe knuffelbeertje | Vrienden van CWZ Nijmegen

Lybe is het steun-knuffelbeertje van Vrienden van CWZ voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. De ontwerpster is Kaatje Sprokkereef-Groot van Karosa Design. Lydia is testhaakster voor Karosa design. In 2017 kreeg Lydia te horen dat zij ongeneeslijk ziek is. Speciaal voor Lydia ontwierp Kaatje een steun-knuffelbeertje, genaamd ‘Lybe’.

Lydia: ‘Ik vond het geweldig dat Kaatje een beertje voor mij had gehaakt. Als je het beertje ziet moet je er al om lachen. Het is zo kleurrijk. Je weet dat iemand het met liefde speciaal voor jou heeft gemaakt. Het is écht een steuntje in de rug.’

Lydia vond het zo een mooi gebaar en dat bracht haar op een idee. ‘Ik vond het zo leuk dat ik zelf Lybe’s ben gaan haken voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ondertussen had Kaatje ook een groep haaksters bijeen gebracht en samen haken we nu Lybe’s voor onder andere Vrienden van CWZ,’ aldus Lydia.

Betekenis Lybe

Lybe is een samenstelling tussen de voornaam van initiatiefneemster en haakster Lydia (ly) en het woord beertje (be). Daarnaast spreek je Lybe uit als het Duitse ‘liebe’, dat liefde betekent. Lybe is met liefde gemaakt en geeft iedereen onvoorwaardelijk steun. Het beertje is er in allerlei vrolijke kleuren en heeft een hartje op zijn borst om liefde te geven. Verder heeft Lybe een pleister op zijn arm en een muts en een sjaal tegen de kou.

Vriend van CWZ

Knuffelbeertje Lybe is een vriend van de stichting Vrienden van CWZ. De goede doelen van de Vrienden van CWZ zijn gericht op extra voorzieningen en activiteiten die het welzijn van patiënten vergroten en waarvoor er geen regulier ziekenhuisbudget is.