Navigatie:Jongerenunit

De tienerunit van het CWZ

Een eigen plek voor jongeren, waar ze kunnen kletsen, films kijken, Wii'en, lezen, enzovoort. Dat wilde verpleegafdeling A24 al heel lang, en nu is het werkelijkheid. ‘Wow, deze kamer heeft een tv waar half Nederland jaloers op zou zijn’ schrijft een jongere in het gastenboek dat in de spiksplinternieuwe jongerenunit ligt. Het indrukwekkende flatscreen vormt samen met de fatboy en het gekleurde bankstel tegen de blauwe fotowand  een ‘vet relaxte’ plek.

Vanuit hele ziekenhuis

De 'hangplek' ligt tussen twee patiëntenkamers, waar in totaal vier jongeren tussen de 12 en 18 jaar kunnen worden opgenomen. Niet per se van kindergeneeskunde: ook jongeren die bij andere specialismen onder behandeling zijn, zijn welkom.

Teamleider Dorien Voesten over de achterliggende filosofie: ‘Als je op de middelbare school zit, wil je in het ziekenhuis niet meer tussen kleuters liggen. Maar je voelt je ook niet thuis tussen volwassenen. De jongerenunit biedt deze groep een eigen plek waar ze zich kunnen terugtrekken met leeftijdgenoten.'


Zoek op ziektebeeld

Illustatie haas