Mevrouw van Eldijk-van Halen over knieoperatie

Anita van Eldijk- van Halen (52) uit Malden werd geopereerd aan haar knie. Er zat vocht in haar linkerknie en ze kon niet meer lopen. Twee jaar eerder had ze dezelfde klachten, maar toen rechts. Nu heeft ze in zowel haar rechter als in haar linkerknie een halve knieprothese.

Mevrouw van Eldijk-van Halen over knieoperatie | CWZ Nijmegen

Tijdschrift orthopeadie

Alle afspraken op één dag

Al een paar maanden had ze last gehad van haar linkerknie. Toch wilde ze het eerst even aankijken. Toen haar knie plotseling dik werd en ze niet meer kon lopen, bracht ze toch maar een bezoek aan de huisarts. Die verwees haar door naar CWZ voor een röntgenfoto. Dezelfde middag kreeg ze toen de uitslag. Die was niet goed en er werd gelijk een afspraak gemaakt voor de operatieve ingreep. Ook sprak ze die dag met een anesthesioloog, deed ze haar medicijnregistratie en liet ze bloed prikken. Ze vertelt: ‘Ik vond het erg fijn dat al deze afspraken op dezelfde dag konden plaatsvinden. Het scheelt tijd en heen en weer gereis. Ik voelde me serieus genomen omdat het direct in gang werd gezet’.

Zelf kiezen

Anita van Eldijk- van Halen is allergisch voor opiaten. Samen met de verpleegkundig specialist zocht ze naar alternatieve pijnbestrijding voor de periode rondom de ingreep. Tijdens de operatie koos ze voor een ruggenprik. ‘Ik had echt het gevoel dat ik werd meegenomen in die beslissing. De verpleegkundig specialist, Keetie Kremers, gaf mij veel informatie over pijnbestrijding en zo kon ik een weloverwogen beslissing nemen’.

'Ik voelde me serieus genomen omdat het direct in gang werd gezet' 
Anita van Eldijk- van Halen, orthopediepatiënt

Snel weer thuis

Tweeënhalve maand later werd ze geopereerd. ‘Dat ging erg vlot, ik was nog geen uur op de ok. Donderdag was de ingreep, vrijdag mocht ik weer naar huis. Ook daar ging het revalideren voorspoedig. Met oefeningen van de fysiotherapeut liep ik binnen drie weken alweer zonder krukken en na zes weken was ik weer aan het werk. Het komt natuurlijk nooit uit, zes weken uit de running, maar het moest gewoon gebeuren.’

 

Expertisecentrum knieklachten

CWZ heeft een landelijk erkend expertisecentrum voor knieklachten

 

April 2019