Interview David Wijnberg

Na het behalen van zijn bachelor degree economie en werkzaam te zijn geweest als Paramedic in de Verenigde Staten kwam David Wijnberg terug naar Nederland waar hij vervolgens in Groningen geneeskunde studeerde.

Hij volmaakte zijn studie in de plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie onder de dienst van Professor Robinson in het Academisch Ziekenhuis te Groningen. Gedurende deze opleiding kwam hij in contact met alle facetten van de plastische, reconstructieve en esthetische heelkunde.

Hij ontwikkelde er de vakkundigheid tot zware trauma's en brandwonden. Ook op het gebied van de reconstructieve chirurgie, handchirurgie, aangezicht- en halstumoren, borstreconstructies en vele andere technieken in dit complexe domein ontwikkelde hij de nodige kennis. Bovendien deed hij onderzoek naar de ontwikkeling van het wikkelhart in samenwerking met de afdeling thoraxchirurgie wat resulteerde in vele opdrachten op internationale congressen en publicaties in diverse tijdschriften. Na zijn lange opleiding volgt hij nog steeds vele workshops, symposia en internationale congressen om zich de nieuwste technieken betreffende de esthetische chirurgie meester te maken.

Naast de diverse "klassieke" chirurgische technieken heeft hij een speciale interesse in laserchirurgie en de borst- en buikchirurgie. Verder behoren de ooglidcorrectie, injectables (verouderde gelaat) en buikwandcorrecties tot zijn expertise