Oogheelkunde polikliniek

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de maatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.

Spreekuren en onderzoek

Op de polikliniek oogheelkunde houden de oogartsen, orthoptisten en optometristen spreekuur. Optometristen en technisch oogheelkundige assistenten verrichten oogonderzoeken. De polikliniek maakt deel uit van de oogkliniek.

Melden

 • U meldt zich tenminste 10 minuten voor de afspraaktijd bij Meldpunt Oogkliniek (naast de CWZ apotheek).
 • Vervolgens neemt u plaats in de wachtkamer. Hier kunt u gratis koffie of water nemen.

Bij de TOA of optometrist

 • Eerst komt u bij de ondersteuner: een technisch oogheelkundig assistent (TOA) of optometrist. Deze vraagt naar de klachten van uw ogen, uw algemene gezondheid en uw medicijngebruik. U krijgt ook een oogmeting.
 • Eventueel verricht de ondersteuner aanvullend onderzoek.
 • Als de ondersteuner uw ogen druppelt, moeten de druppels ongeveer 20 minuten inwerken voordat u naar de oogarts kunt.

Alle optometristen van CWZ zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister Paramedici. Zo bent u verzekerd van zorg door een geregistreerde professional.

Bij de oogarts

 • De oogarts bekijkt uw ogen (hoornvlies, ooglens en netvlies). Hij stelt een diagnose en u krijgt eventueel een behandelplan.
 • Bij de afsprakenbalie maakt u een afspraak voor een vervolgafspraak of behandeling op korte termijn. Is de afspraak op langere termijn, dan sturen wij u die later toe.

Tips voor het polikliniekbezoek

 • Een eerste bezoek kan minimaal 45 minuten tot wel 2 uur duren.
 • Op de oogkliniek proberen wij alle onderzoeken zoveel mogelijk te combineren in één bezoek. Ook een uitgebreide nacontrole neemt vaak meer tijd in beslag. Natuurlijk kunt u altijd aangeven dat u voor aanvullende onderzoeken liever een keer terugkomt. Wij maken dan een vervolgafspraak.
 • Wij doen ons uiterste best om iedereen op de afgesproken tijd te helpen.Toch kan het spreekuur uitlopen. We hebben soms te maken met spoedgevallen of iemand die voorrang moet krijgen vanwege de oogklachten. Als u veel hinder ondervindt van de uitloop, meld dit dan even bij de afsprakenbalie. Dan kijken we wat we voor u kunnen betekenen.
 • Het kan zijn dat u in de wachtkamer naast iemand zit die op dezelfde tijd een afspraak heeft. Dit kan te maken hebben met de vooronderzoeken die moeten gebeuren. De één krijgt eerst een meting bij de optometrist en de ander gaat direct naar de oogarts. Dus het lijkt alsof u op hetzelfde zit te wachten, maar dat is dan niet zo.
 • Het kan zijn dat uw ogen gedruppeld worden (ook bij korte nacontroles). Oogdruppels maken uw pupillen wijder. Daardoor kunt u enige uren wazig zien. Deelname aan het verkeer is op eigen risico. Wij adviseren u om altijd samen met een begeleider te komen. Het is handig om een zonnebril mee te nemen, omdat uw ogen na het druppelen gevoelig zijn voor licht.

Groepsvoorlichting staar

Als er staar geconstateerd wordt en u komt in aanmerking voor een operatie dan is er op sommige dagen een groepsvoorlichting. Hier krijgt u aanvullende informatie over de operatie. Een doktersassistente vertelt u waar deze gegeven wordt. Het kan zijn dat u daar even moet wachten. De groepsvoorlichting duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.

Bereikbaarheid

Afdeling
Oogkliniek B01, melden bij Melden Oogkliniek. Neem ook uw registratiekaart mee.

Bezoekadres
Weg door Jonkerbos 100 6532 SZ Nijmegen

Postadres
Postbus 9015 6500 GS Nijmegen

Telefoon
024 365 82 15 (van 8.00 - 17.00 uur)

Fax
024 365 81 82

E-mail
info.oogheelkunde@verwijder-dit.cwz.nl

Openingstijden
8.00 tot 17.30 uur (Na 17.00 uur voor spoed)

Contact
Naar contactformulier

Afspraken

Afspraak maken
De huisarts of een CWZ-dokter verwijst u naar de polikliniek. Alleen voor spoedafspraken kunt u telefonisch contact opnemen. Alle andere afspraken krijgt u toegestuurd. 

Polikliniek CWZ Waalspong (Oosterhout)
Twee keer per week is er een oogarts op polikliniek CWZ Waalsprong aanwezig. Wilt u daar graag een afspraak? Geef dit dan door als u de afspraak maakt. De wachttijd voor CWZ Waalsprong is wat korter: over het algemeen kunt u hier sneller terecht.

Afspraak afzeggen of wijzigen
Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan zo snel mogelijk de oogkliniek. Of vul het contactformulier in. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

U verlaat hiermee de informatiepagina's over zorgprofessional smit, m. de.

U kunt bij deze polikliniek of dit team komen via deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt op deze polikliniek of bij dit team te maken krijgen met deze zorgprofessionals.

A
B
D
E
G
H
J
K
L
M
P
S
 • Schamp, I.
  Doktersassistente oogkliniek/technisch oogheelkundig assistent (TOA) in opleiding
 • Schouten, J.
  Oogarts, klinisch epidemioloog
 • Smit, M. de
  Orthoptist/optometrist oogkliniek
T
V
W