Interview Sandra Migchielsen

Waarom ben je deskundige infectiepreventie geworden?

Na jarenlang veelal individueel als afdelingshoofd te hebben gewerkt wilde ik graag weer in een team werken met gedeelde verantwoordelijkheden. Daarnaast was ik echt toe aan een nieuwe uitdaging en het verplicht volgen van de opleiding tot deskundige infectiepreventie trok me enorm aan.
Wat ik overigens ook vind is dat het goed is om na een X-aantal jaar van werkplek te switchen. Een bijkomstig effect is dat een team ook daardoor niet altijd vastzit aan hetzelfde afdelingshoofd/medewerker. Doorstromen kan positief uitpakken voor meerdere personen/partijen.

Wat mogen patiënten van jou verwachten?

Echt veel patiëntencontact heb ik niet in mijn huidige functie. Als het al is, dan is dat via de telefoon. Als nodig zal ik een luisterend oor bieden aan de patiënt en nadere informatie en uitleg geven omtrent vragen die gaan over (opgelopen) infecties.

Iets anders wat je graag wilt delen met de lezer?

Ook al werk ik al meer dan 25 jaar in het CWZ....het voelt niet alsof ik ingedut ben en alles op de automatische piloot uitvoer. Ik ga nog steeds iedere dag met veel plezier naar mijn werk om werkzaamheden uit te voeren en te lachen met mijn collega's. Daarnaast is het fijn om door het ziekenhuis te lopen en veel bekende gezichten te zien en te spreken.