Interview Erkan Kurt

Waarom ben je neurochirurg geworden?
De bouw van het centraal zenuwstelsel vind ik erg boeiend en ook erg ingewikkeld. Daar ligt dan ook de uitdaging in mijn vak. Neuroscience is nieuw in de takken van geneeskunde. Er valt nog zoveel te ontdekken als neurochirurg. Juist daarom wordt er continue focus en verdere ontwikkeling van je gevraagd. Neurochirurgie biedt je de kans om deze anatomische kennis te combineren met opereren. We hebben te soms te maken met ernstig zieke mensen en dan is het erg mooi om deze mensen te kunnen helpen. Chirurgie binnen het centraal zenuwstelsel is een fantastisch vak. Om deze redenen ben ik een neurochirurg geworden.

Wat mogen patiënten van jou verwachten?
In CWZ houd ik mij voornamelijk bezig met algemene neurochirurgie zoals de hernia’s en vernauwingen van de wervelkolom. Daarnaast opereer ik patiënten met hersentumoren aangezien neuro-oncologie een van mijn aandachtsgebieden is. Wat patiënten van mij mogen verwachten is een goede uitleg over de verschillende mogelijkheden bij een bepaalde ziekte. Als behandelaar vind ik het ook belangrijk om samen met de patiënt tot een behandelplan te komen. Dit kan soms leiden tot een operatie, maar ook tot een behoud gericht beleid waarbij de klachten ook vanzelf kunnen verdwijnen. Vroeger bepaalde de dokter wat er moest gebeuren, dat is voorbij. Wij bieden patiënt alternatieven.

Iets anders wat je graag wilt delen met de lezer?
Naast CWZ, werk ik ook in het Radboudumc en in Dekkerswald. In Dekkerswald worden neuromodulatie ingrepen gedaan samen met de andere collega’s van het neuromodulatie-team. Verder ben ik graag bezig met wetenschappelijk onderzoek en met onderwijs aan studenten geneeskunde, technische geneeskunde, co-assistenten en artsen in opleiding tot specialist.