Interview Miranda Boom

Wat doe je als verpleegkundig specialist?
Als verpleegkundig specialist combineer ik medische en verpleegkundige taken. Hierin ben ik zelfstandig bevoegd om diagnosen te stellen en medicatie voor te schrijven. Ik bied ondersteuning en medebehandeling bij de behandeling van hoge bloeddruk en heb samen met de internist een rol in het analyseren van oorzaken van hoge bloeddruk en nierziekten. Bij chronische nierschade is het doel om nierfunctievervangende therapie zo lang mogelijk uit te stellen en de nierfunctie achteruitgang te stoppen of vertragen.

Wat mogen patiënten van jou verwachten?
Persoonlijke zorg; u mag van mij verwachten dat ik me verdiep in wat u nodig hebt om uw behandeldoelen te bereiken. Samen zoeken we daarin naar een evenwicht in wat u zelf kunt doen en wat medicatie voor u kan doen. U mag van mij verwachten dat ik in eenvoudige taal de beste behandelmogelijkheden uitleg waarbij u leidend bent in de keuzen die gemaakt worden. Ieder mens is uniek. Zoeken naar de juiste benadering bij die ene persoon. Zo leg ik een brug tussen de medische behandeling en de persoon.

Iets anders wat je graag wilt delen met de lezer?
Kernwoorden: echt, kwaliteit, realist, creatief, vertrouwen, bewegen, maatwerk, persoonlijk, evience based, optimist, integratie, vernieuwingsgericht, empathisch, samenwerken, secuur sensitief, initiatiefrijk, vernieuwend, idealist, gezonde voeding, zelfmanagement.