Sleutelbeen operatie

Bij een sleutelbeen operatie wordt een stukje van het buitenste deel van het sleutelbeen verwijderd.

Door de operatie wordt het gewricht wijder en zullen de klachten verminderen. De operatie wordt ook wel een laterale clavicula resectie genoemd.

Toon meer

Wanneer een sleutelbeen operatie?

U kunt pijn aan het sleutelbeen hebben door bijvoorbeeld artrose, een ongeval of overbelasting. Een operatie kan uw klachten wegnemen.

Hoe verloopt een sleutelbeen operatie?

Eerst krijgt u een verdoving of wordt u onder narcose gebracht. U bent dan volledig verdoofd. Tijdens de operatie maakt de arts een snee in de huid aan de bovenkant van de schouder. Vervolgens wordt het ac-gewricht vrij gelegd van de omliggende weefsels. Het ac-gewricht is het gewricht tussen het sleutelbeen en een bot van het schouderblad. De arts verwijdert een stukje van ongeveer 1 centimeter van het buitenste uiteinde van het sleutelbeen. Daardoor wordt het gewricht wijder en zal uw pijn verdwijnen.

U verblijft 1 nacht in het ziekenhuis. Na de operatie start u met revalideren. Als het goed is, kunt u steeds beter bewegen met uw schouder en arm. Als u zittend werk doet, kunt u vaak na 4 weken weer beginnen. Met zwaarder werk en sport kunt u vaak na 6 tot 8 weken weer starten. Deze termijnen verschillen per persoon. Uw arts vertelt u meer over uw persoonlijke situatie.

Waar vindt een sleutelbeen operatie plaats?

De operatie gebeurt in de operatiekamer. Verdere behandeling vindt plaats op de verpleegafdeling van orthopedie. CWZ orthopedie heeft schouder experts in huis. Hier vallen sleutelbeenklachten ook onder. U wordt dus geopereerd door een ervaren orthopeed.

U verlaat hiermee de informatiepagina's over verpleegafdeling orthopedie verpleegafdeling b44.

U kunt deze behandeling krijgen bij de volgende aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.