Gipsbroek

Als uw kind heupluxatie heeft, heeft het soms een gipsbroek nodig.

Dit is een soort broekje van lichtgewicht kunststof. Door de gipsbroek wordt de heup stevig op zijn plaats gehouden, waardoor de kop niet meer uit de kom gaat.

Hoe gaat de behandeling met een gipsbroek?

De arts legt de gipsbroek aan van de taille tot aan de enkels. Het kruis van uw kind blijft vrij, zodat het gewoon een luier om kan. De binnenkant bestaat uit een wattenlaag met een stoffen bekleding ter bescherming van de huid. Door de gipsbroek wordt de heup stevig op zijn plaats gehouden waardoor de kop niet meer uit de kom kan gaan. De behandeling met een gipsbroek duurt drie maanden. Wanneer uw kind veel groeit en de gipsbroek te strak gaat zitten, is het soms nodig om de gipsbroek opnieuw aan te leggen. Hiervoor wordt uw kind opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Vaak krijgt uw kind na de behandeling met een gipsbroek nog een spreidbroekje.

Waar gebeurt een behandeling met gipsbroek?

Uw kind krijgt de gipsbroek op de operatieafdeling en kinderafdeling. Met medische vragen over bijvoorbeeld heupluxatie en heupdysplasie kunt u, met verwijzing van uw huisarts, snel terecht op het speciale kinderspreekuur op de polikliniek orthopedie.

U verlaat hiermee de informatiepagina's over verpleegafdeling orthopedie verpleegafdeling b44.

U kunt deze behandeling krijgen bij de volgende aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.