Carpale tunnelsyndroom operatie

Als u weinig last hebt van het carpaletunnelsyndroom of als uw klachten weer voorbijgaan (na de zwangerschap bijvoorbeeld), hebt u geen behandeling nodig.

Soms meet de arts een spalkje aan. De pols krijgt dan rust. Gaat de pijn niet weg na rust, dan kan een injectie in de pols met corticosteroïden en een verdovend middel helpen.

Toon meer

Operatie
Vaak is een operatie nodig om helemaal van de klachten af te komen. De operatie duurt ongeveer een half uur. De chirurg snijdt de bovenkant van de carpale tunnel door zodat de zenuw meer ruimte krijgt. Dit kan ook met een kijkoperatie. Na de operatie kunt u uw hand een paar weken minder goed gebruiken. Hebt u het carpaletunnelsyndroom aan beide handen? Dan wordt u eerst aan de ene hand geopereerd en pas een paar weken later aan de andere hand.

Waar gebeurt een carpaal tunnel syndroom operatie?

U kunt op verschillende plekken in CWZ behandeld worden. U krijgt de behandeling op de plek die het beste bij uw situatie past:

Hoe gaat een carpaal tunnel syndroom operatie?

Eerst wordt uw arm of pols verdoofd. Vaak blijft het gevoel in de vingers aanwezig tijdens de operatie. De arts maakt een snee in de handlijn in de richting van de pols. Daardoor wordt de carpale tunnel geopend en ontstaat er ruimte voor de zenuw. Hierdoor zullen uw klachten verdwijnen. Tot slot hecht de arts de wond en legt hij een drukverband aan. De operatie duurt ongeveer 20 minuten. U krijgt een draagdoek.

Wat gebeurt er na de operatie?

De tintelingen in de vingers zijn vaak snel over maar kunnen ook langzamer verdwijnen. Zeker als u voor de operatie minder gevoel hebt in de vingers. Het litteken in de handpalm kan enkele maanden gevoelig blijven en het kan nog langer duren voordat de kracht in de hand weer normaal is. Meestal kunt u na enkele dagen weer beginnen met licht of aangepast werk.

CWZ Zorgapp

De behandeling bij orthopedie staat in de CWZ Zorgapp. De gratis app geeft u alle belangrijke informatie over de behandeling. De app kan u ook berichten en herinneringen sturen op het moment dat bepaalde informatie voor u belangrijk is.

Downloaden
Ga naar de App Store of Google Play en zoek op: 'CWZ Zorgapp' om de app te downloaden.

U verlaat hiermee de informatiepagina's over verpleegafdeling neurochirurgie verpleegafdeling c12.

U kunt deze behandeling krijgen bij de volgende aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.