Gynaecologie verpleegafdeling C44

Over de afdeling gynaecologie

Op verpleegafdeling C44 liggen patiënten van gynaecologie en algemene heelkunde. De aandachtsgebieden voor deze afdeling zijn oncologische gynaecologische chirurgie en alle overige operaties die betrekking hebben op gynaecologische aandoeningen. Op de afdeling kunnen maximaal 36 patiënten verpleegd worden. Door de samenwerking met algemene heelkunde worden mannen en vrouwen gemengd verpleegd. 

Voor patiënten op afdeling C44 voor algemene heelkunde: kijk bij verpleegafdeling heelkunde C44.

Baarmoederkanker

Baarmoederkanker is een kwaadaardig gezwel in de baarmoeder. De ziekte is vaak te genezen. Dat komt doordat baarmoederkanker over het algemeen langzaam groeit en vaak in een vroeg stadium wordt ontdekt door vaginaal bloedverlies. Meestal ontstaat deze vorm van kanker in het slijmvlies aan de binnenkant van de baarmoeder (endometrium). Daarom heet deze ziekte ook wel endometriumcarcinoom. In Nederland wordt per jaar bij ongeveer 1700 vrouwen baarmoederkanker vastgesteld. De meeste vrouwen zijn tussen de 55 en 80 jaar. Kijk voor meer informatie op de pagina baarmoederkanker.

Bereikbaarheid

Afdeling
Verpleegafdeling C44

Bezoekadres
Weg door Jonkerbos 100 6532 SZ Nijmegen

Postadres
Postbus 9015 6500 GS Nijmegen

Telefoon
024 365 77 60

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de maatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.

MijnCWZ patiëntportaal

MijnCWZ is een persoonlijke, beveiligde online omgeving voor patiënten van CWZ. U kunt in MijnCWZ uw medisch dossier inzien. Met MijnCWZ bereidt u zich goed voor op uw bezoek aan het ziekenhuis. Of leest u thuis alles nog eens rustig na. Kijk voor meer informatie op MijnCWZ.

Folders