Patiëntenverhalen over de couveusesuites

In 10 jaar tijd verbleven er heel wat ouders met hun kind in de couveusesuites. Een oproep via Facebook leverde bijzondere verhalen op over CWZ-couveusekinderen.

Het verhaal van moeder Karien (2010)

Op 26 februari 2010 beviel Karien van haar oudste dochtertje Hanna. Een ontzettend bijzonder moment, maar ook een extra spannende en onzekere tijd, want Hanna werd te vroeg geboren. Na 12 dagen in het Radboudumc verhuisden zij naar een couveusesuite in CWZ. Lees dit verhaal.

Het verhaal van Roosje (1981) en baby Puck (2010)

37 jaar geleden, op 14 juli 1981,werd Roosje Rooijakkers geboren. Vier weken te vroeg en met 1500 gram vooral heel licht. Een maand lang lag ze op de couveuseafdeling van CWZ. 30 jaar later beviel Roosje zelf van haar dochtertje Puck. Ook te vroeg. Ruim vierenhalve week verbleef Roosje samen met Puck op dezelfde afdeling in een couveusesuite van CWZ. Roosje vertelt over deze ervaring, het verschil tussen toen en nu en de bijzondere band met haar moeder. Lees dit verhaal.

Het verhaal van baby Sander (2009)

Op 16 mei 2009 was Liesbeth 31 weken zwanger van haar zoontje Sander. Ze ging die dag met ziekteverlof, omdat werken niet meer ging. Al weken hield ze vocht vast en haar bloeddruk was gestegen. Tijdens haar bezoek aan de verloskundige werd er eiwit in haar urine aangetroffen. Dat moest verder worden uitgezocht in Radboudumc. Lees dit verhaal.

Het verhaal van baby Tycho (2013)

Tycho kwam 3 weken te vroeg ter wereld op 29 december 2013. Wat zijn ouders het meest is bijgebleven, zijn het mooie kaartje en lekkers tijdens de jaarwisseling. 'Fijn dat de nachtzuster daaraan had gedacht!'  Lees dit verhaal.

Het verhaal van baby Lois (2011)

10 weken voor de uitgerekende datum kreeg Kim buikkrampen. 'Toen de verloskundige voor de zekerheid kwam, bleek ik al 10 centimeter ontsluiting te hebben! Wat een nachtmerrie.' Gelukkig gaat het tegenwoordig fantastisch met Lois. Lees dit verhaal.

Het verhaal van baby Bence (2017)

Bence werd geboren met 33 weken en is inmiddels 9 maanden oud. Zijn moeder vertelt: 'We hebben veel vertrouwen in Bence en de artsen van CWZ. Hij heeft een moeizame start gehad, maar we zijn ervan overtuigd dat het goed komt!'  Lees dit verhaal.

Het verhaal van baby Dewy (2013)

Dewy is 3 weken te vroeg geboren in 2013. Haar moeder: 'We zouden de volgende dag gewoon naar huis mogen, maar in het begin van de nacht werd Dewy blauw. Ze had verschijnselen van een premature baby.' Lees dit verhaal.

Het verhaal van baby Sem (2017)

In de nacht van 2 op 3 augustus 2017 werd Sem geboren in CWZ. Hij was 32 weken oud en had een klompvoetje. 'We hebben een emotionele, maar mooie tijd gehad op de couveuseafdeling van CWZ', schrijft zijn moeder. Lees dit verhaal.