Shockwave

Bij shockwavetherapie behandelen we u met 'schokgolven'. 

Shockwave is een methode die speciaal is bedoeld voor behandeling van chronische spier- en peesaandoeningen. Langdurige blessures die hardnekkig zijn worden hiermee behandeld.

Toon meer

Daarnaast is shockwave effectief bij niet of slecht geheelde breuken en voor de behandeling van stressfracturen. Shockwave werkt goed bij ongeveer 70 procent van de mensen.

Wanneer krijgt u shockwave?

Als u peesklachten heeft krijgt u vaak eerst andere behandelingen, zoals bepaalde oefeningen met fysiotherapie. Als deze behandelingen niet helpen, kan u shockwave krijgen. U kunt deze behandeling krijgen als u een van de volgende aandoeningen heeft:

Kosten van shockwave

De behandeling met shockwave kost 153 euro (onder voorbehoud). Bij de meeste patiënten is één behandeling voldoende, soms is er na zes weken een tweede behandeling nodig. De kosten van een tweede behandeling zijn 80 euro (onder voorbehoud).

De kosten voor de sportarts zitten niet in het basispakket. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de sportarts in het aanvullende pakket. U vindt hier meer informatie over in het overzicht van vergoedingen door zorgverzekeraars. Meestal worden de kosten vrijwel geheel vergoed. Omdat de vergoeding niet uit het basispakket is, gaat het niet ten koste van uw eigen risico.

Waar gebeurt een shockwave?

De behandeling met shockwave gebeurt bij CWZ sportgeneeskunde. We hebben een speciaal pezenspreekuur.

U verlaat hiermee de informatiepagina's over specialisme sportgeneeskunde.

U kunt deze behandeling krijgen bij de volgende aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.