Revalidatiegeneeskunde

De revalidatiearts helpt u om weer zo zelfstandig mogelijk te functioneren in de maatschappij bij stoornissen door ziekte, ongeluk of een bevalling.

Samen kijken we hoe we de gevolgen van de stoornis kunnen verminderen, zodat u bijvoorbeeld weer kunt werken of uw hobby beoefenen.  Zelfstandigheid en meedoen in de maatschappij staan daarbij voorop. Revalidatiegeneeskunde in CWZ is onderdeel van het revalidatiecentrum van de Sint Maartenskliniek.

 

Gang van zaken revalidatiegeneeskunde

  • U meldt zich bij meldpunt 2B.
  • Daarna neemt u plaats in de wachtkamer.
  • Als u aan de beurt bent haalt de revalidatiearts u op.
  • De revalidatiearts stelt u vragen over uw klachten (anamnese). Zonodig doet zij lichamelijk onderzoek. Vervolgens bepaalt u samen het behandelplan.
  • Na het gesprek regelt de doktersassistent de verdere afspraken.

Spreekuren met andere specialismen

Het kan belangrijk zijn om andere specialismen bij de behandeling te betrekken. Wij hebben hiervoor gecombineerde spreekuren.

Handenspreekuur
Gezamenlijk spreekuur van het handenteam voor hand- of polsletsel.

Gecombineerd spreekuur met orthopedisch schoenmaker
Bij voetklachten kunnen orthopedische schoenen een oplossing bieden. De revalidatiearts nodigt u in dat geval uit voor een gecombineerd spreekuur met een orthopedisch schoenmaker. U heeft keuze uit: 

  • Lentjes Orthopedische Schoentechniek: maandagochtend
  • OIM Orthopedie: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 8.00 tot 12.00 uur. De orthopedisch instrumentmaker is iedere dag aanwezig op A33. De schoenmaker is één keer in de twee weken aanwezig op woensdagochtend van 8.00 tot 12 uur.

Gecombineerd spreekuur met de instrumentmaker
Komt u in aanmerking voor een hulpmiddel zoals een orthese (spalk)? Dan verwijzen we u naar het gecombineerd spreekuur met de instrumentmaker van OIM Orthopedie. Dit spreekuur is op woensdagochtend.

Multidisciplinair spreekuur diabetische voet
Het multidisciplinair spreekuur diabetische voet is bedoeld voor patiënten met problemen aan hun voet als gevolg van diabetes.

Samenwerking met andere zorgprofessionals

Het team van revalidatiegeneeskunde werkt veel samen met andere zorgprofessionals. Zo kunt u op de best mogelijke manier revalideren op de plek die bij u past en met hulp van een expert op het gebied van uw klachten. 

Handige links

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.