Oncologie-kanker

In goede handen

Het krijgen van kanker heeft grote impact op uw leven en dat van familie en vrienden. In CWZ bent u in goede handen. Wij zijn een kanker expertisecentrum waar ervaren specialisten u de best mogelijke behandeling geven.

Samen werken

In het oncologie centrum werken verschillende teams van chirurgen, radiologen, radiotherapeuten, internist-oncologen, pathologen, verpleegkundigen en paramedici samen. Elk team is gespecialiseerd in een andere kankersoort. Doordat de specialisten elkaar goed kennen, zijn de lijnen kort en dat is belangrijk voor uw gehele behandelingstraject, waar ook de voor- en nazorg een belangrijk deel van uitmaakt.

Wat bieden wij?

Wanneer het vermoeden bestaat dat u kanker heeft, is het prettig zo snel mogelijk te weten waar u aan toe bent. Ons doel is een spoedige geruststelling voor wie dit mogelijk is en een vlotte start voor wie dit noodzakelijk is.

  • Uw behandelplan wordt samen met u opgesteld.
  • De behandeling hangt af van de soort kanker die u heeft en het stadium waarin de ziekte zich bevindt. Daarbij houden we rekening met uw conditie, uw leeftijd en uiteraard ook met de eventuele (nadelige) gevolgen van de behandeling.
  • Tijdens de behandeling heeft u één vast aanspreekpunt, een verpleegkundig specialist of een gespecialiseerde oncologie verpleegkundige. Hij of zij beantwoordt uw vragen, biedt een luisterend oor en zorgt ervoor dat persoonlijke steun voor u én uw partner en familie goed geregeld is.
  • Daarnaast plant uw aanspreekpersoon de afspraken en onderzoeken zó in dat u zo snel en efficiënt mogelijk behandeld wordt.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met deze zorgprofessionals. Dit hangt af van uw situatie.

A
B
F
H
J
L
M
N
O
S
W