De gevolgen van een beroerte

Op dinsdag 9 mei organiseren CWZ, het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek een gezamenlijke open dag: De gevolgen van een beroerte Hiermee sluiten wij aan bij de (jaarlijkse) Europese dag van de Beroerte. De dag waarop zorginstellingen in verschillende landen aandacht besteden aan dit onderwerp. U bent van harte welkom.

Reserveer alvast de datum in uw agenda.

  • Dinsdag 9 mei 2017
  • Van 10.00 tot 15.00 uur
  • Auditorium, CWZ
  • Toegang is gratis 

Bereikbaarheid CWZ

Cholesterol, bloeddruk en suiker meten

Cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker zijn de belangrijkste voorspellers voor het krijgen van een beroerte. Deze kunt u laten meten op dinsdag 9 mei. U kunt ook een berekening laten maken van uw BMI. Dat is de maat om een indruk te krijgen of uw gewicht gezond is.

Aan de hand van de uitslagen geven neurologie verpleegkundigen u een individueel advies en voorlichting over hart- en vaatziekten en de mogelijke relatie met uw leefstijl.

Lezingen

Tijd Lezing
10.30-11.00 uur Een beroerte, door Margot te Rielle, neuroloog CWZ
11.30-12.00 uur Revalidatie na een beroerte, door Nanny Steinmeijer, revalidatiearts Sint Maartenskliniek
13.00-13.30 uur Nazorgpoli, door Karin Kanselaar, Radboudumc en Ton Arts, CWZ
14.00-14.30 uur Hersenz, door José van der Weide en Rien Groenewegen (ervaringsdeskundige)

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt kunt u in gesprek met ervaringsdeskundigen of zorgprofessionals.
De volgende organisaties zijn aanwezig:

Nijmeegse alliantie

Voor de derde keer organiseren CWZ, het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek gezamenlijk de Dag van de Beroerte. De zorg voor patiënten met een beroerte verloopt al jaren in nauwe samenwerking. Om die reden is het ook niet meer dan logisch om ook voor De dag van de Beroerte de krachten te bundelen. De dag is bedoeld om patiënten en geïnteresseerden uit Nijmegen en omgeving zo goed mogelijk te informeren. Van preventie tot de opname in CWZ of het Radboudumc, en van revalideren in de Sint Maartenskliniek tot het weer zo goed mogelijk terugkeren in de maatschappij. De open dag vindt ieder jaar in een van de drie genoemde ziekenhuizen plaats.