MS Centrum

CWZ levert goede zorg voor ms-patiënten. U kunt vertrouwen op onze kennis en goede zorg van het ms-team. Het ms-team werkt nauw samen met de ergotherapeutfysiotherapeutlogopedistklinisch psycholoogrevalidatieartsuroloog. Het centrum is onderdeel van de polikliniek neurologie.
Het MS centrum heeft van het Nationaal MS Fonds het Vlinderkeurmerk gekregen. Dit is het enige officiële kwaliteitskeurmerk voor MS centra.

Team MS centrum

Het team bestaat uit 2 neurologen en verpleegkundig specialist:

MS Zorg Nederland

Wilt u weten welke zorgverlener gespecialiseerd is in MS? In de MS Zorg Nederland Zorgzoeker kunt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde zorgverlener vinden.

MS Dagboek

Het MS Dagboek is een dagboek op internet, speciaal ontwikkeld voor mensen met MS die bij CWZ onder behandeling zijn. Om te volgen hoe het met u gaat, houdt u een dagboek bij.
Wilt u meedoen? Ga naar de website en meld u aan!
Uw MS-verpleegkundige heeft u tijdens het spreekuur aangemeld. Bij thuiskomst ontvangt u op uw e-mail adres een e-mail van Gezondheidsmeter met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Informatie vaccinatie coronavirus

Belangrijke info MS en het coronavirus

Vergoeding Tecfidera®

Tecfidera® wordt vergoed door uw zorgverzekeraar voor de behandeling van MS. Dat blijft zo. Wel geldt er vanaf 1 maart 2019 een eigen bijdrage van maximaal €250,- per jaar per patiënt. Dit heeft te maken met een recente wetswijziging. De fabrikant van Tecfidera® zal patiënten die eigen bijdrage terugbetalen. De fabrikant doet dit via TBR Nederland. Meer over het declareren van uw eigen bijdrage vindt u op deze website.

Looptest Fampyra tijdelijk uitgesteld

De looptest voor Fampyra is tijdelijk uitgesteld vanwege corona. Meer hierover leest u op de website van de MS-vereniging.

Autorijden met ms

Wanneer u ms heeft, is het fijn dat u zich per auto kunt verplaatsen. Tegelijkertijd kunt u door ms minder rijgeschikt zijn. Bijvoorbeeld omdat u slecht ziet of kracht verliest. Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen kunt u een verklaring van geschiktheid aanvragen. Vaak is daarvoor een keuring nodig. 

Behandelingen relapsing-remitting MS

Voor de behandeling van MS is er een aantal medicijnen beschikbaar. Deze worden per injectie toegediend. Maar er zijn ook middelen die in de vorm van een tablet ingenomen kunnen worden.

Presentaties van bijeenkomsten

Bekijk hier de presentaties van de bijeenkomsten

  • 23 mei 2017
  • 19 oktober 2017
  • 21 november 2017