Behandelcentrum dagkliniek

Het behandelcentrum is er voor patiënten die een poliklinische behandeling met plaatselijke verdoving ondergaan en meteen daarna naar huis kunnen. Het gaat om patiënten van chirurgie/heelkunde, gynaecologie, longziekten, neurochirurgie, KNO, orthopedie, urologie en plastische chirurgie. Er zijn 5 behandelkamers.

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de maatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.

Afspraken

Afspraak maken
De afspraak voor de behandeling maakt u bij het specialisme waar u onder behandeling bent.

Afspraak afzeggen of wijzigen
Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan zo snel mogelijk de dagkliniek. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

Gang van zaken bij behandeling dagkliniek

Melden en wachten 

 • Op de dag van de behandeling meldt u zich een kwartier voor het operatietijdstip bij meldpunt 3C dagkliniek. Hoe komt u daar? Bij de hoofdingang van het ziekenhuis neemt u de linkergang. Bij het eerste trappenhuis loopt u rechtdoor. Bij het tweede trappenhuis gaat u naar boven. Er is ook een lift. Eenmaal boven ziet u meldpunt 3C. Daar meldt u zich aan.
 • De medewerker van het meldpunt zoekt uw afspraak op en geeft aan de afdeling door dat u er bent. Ook wordt u gevraagd naar uw indentiteitsbewijs. Na identificatie krijgt u 2 barcodebandjes om uw polsen.
 • U krijgt een kaartje met de looproute naar de behandelkamer. Het nummer van de behandelkamer staat op de deur. Meestal loopt er een gastvrouw/gastheer met u mee. U neemt plaats in de wachtruimte.

Behandeling

 • Als u aan de beurt bent, wordt u opgehaald en naar een kleedkamer gebracht. Uw begeleider kan in de wachtruimte blijven. Voor de zekerheid wordt u gevraagd naar uw naam en dergelijke. Daarna trekt u schoenen en bovenkleding uit en een patiëntenjasje aan.
 • U wordt naar de behandelkamer gebracht en gaat op de operatietafel liggen. Ook de medisch specialist controleert nog een keer of hij de juiste patiënt voor zich heeft. Daarna krijgt u een lokale verdoving en wordt de ingreep uitgevoerd.

Na de behandeling

 • In de kleedruimte kleedt u zich weer aan.
 • Daarna kunt u meestal meteen naar huis. De medewerker van het behandelcentrum of gastvrouw/gastheer vertelt u wanneer u naar huis kunt.
 • De medewerker van het behandelcentrum geeft u informatie over de nazorg.
 • Mocht u even willen bijkomen, dan kan dat in de hoek met 6 loungestoelen in de wachtruimte. Een gastvrouw zal u iets te drinken aanbieden. Het zijn plaatsen zonder bewaking en observatie.
 • Mocht het nodig zijn om u extra in de gaten te houden, dan wordt u even opgenomen op de dagbehandeling.
 • De brief voor de huisarts krijgt u ofwel later toegestuurd of u haalt deze op bij meldpunt 3C. Als u nog geen controleafspraak heeft, wordt die hier alsnog gemaakt.

Bereikbaarheid

Afdeling
Behandelcentrum C52, melden bij Meldpunt 2C dagkliniek. Neem uw legitimatiebewijs en registratiekaart mee.

Bezoekadres
Weg door Jonkerbos 100 6532 SZ Nijmegen

Postadres
Postbus 9015 6500 GS Nijmegen

Telefoon
024 365 89 50 (van 8.00 tot 17.00 uur)

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
8.15 tot 12.15 uur 
12.45 tot 16.45 uur

Folders

U verlaat hiermee de informatiepagina's over specialisme neurochirurgie.

U kunt bij deze polikliniek of dit team komen met deze aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze polikliniek of dit team komen voor deze behandelingen. Dit hangt af van uw situatie.

I

U kunt bij deze polikliniek of dit team komen via deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.