Voedselintolerantie

Wat is voedselintolerantie

Krijgt u elke keer na het eten van een bepaald voedingsmiddel vervelende klachten? Dan kan het zijn dat u een voedselintolerantie hebt. Voedselintolerantie is een reactie van het lichaam op bepaalde bestanddelen van voedingsmiddelen. Deze bestanddelen worden niet verteerd of opgenomen door het lichaam. De stoffen die voedselintolerantie veroorzaken heten triggers.

Een bekend voorbeeld van voedselintolerantie is lactose-intolerantie. Hierbij kunnen de darmen de suiker die voorkomt in melk niet verteren.

Veel mensen met voedselintolerantie kunnen niet tegen voedingsmiddelen die prikkelende stoffen bevatten, zoals pinda's, eieren en soja. Ook kunnen ze vaak niet tegen conserveringsmiddelen en kleur-, geur- en smaakstoffen (additieven).

Voedselintolerantie is iets anders dan voedselallergie.

Klachten / symptomen voedselintolerantie

Hebt u direct na het eten van bepaald voedsel last van een van de volgende dingen?

  • Misselijkheid
  • Overgeven
  • Buikpijn 
  • Diarree of juist verstopping

Waarom naar CWZ met voedselintolerantie?

In CWZ zijn deskundige MDL-artsen met een brede vakkennis aanwezig. Zij zullen naar u luisteren en uw klachten serieus nemen. Ook heeft zowel de patiënt als de huisarts van de patiënt de mogelijkheid rechtstreeks contact op te nemen met de MDL-arts.

U verlaat hiermee de informatiepagina's over specialisme maag-darm-leverziekten (mdl).

U kunt bij deze aandoening de volgende onderzoeken krijgen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening de volgende behandelingen krijgen. Dit hangt af van uw situatie.

D

U kunt bij deze aandoening te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening te maken krijgen met de volgende specialismen. Dit hangt af van uw situatie.