Vertrek van de IC

U blijft op de IC zolang dat nodig is. Meestal plaatsen wij u over naar een gewone verpleegafdeling in CWZ zodra dat kan. Het kan ook zijn dat u naar een andere zorginstelling gaat.

Overplaatsing naar een andere afdeling

Wij plaatsen patiënten meestal over tussen 10.30 en 15.00 uur. Een enkele keer gebeurt dit onverwacht. Bijvoorbeeld omdat een andere patiënt intensieve zorg nodig heeft. Dit besluit nemen we zorgvuldig. Overwegingen zijn: kunt u de zorg op een verpleegafdeling krijgen? Of is vervoer naar een IC van een ander ziekenhuis nodig en verantwoord?
Als de patiënt langer dan 48 uur op de IC heeft gelegen, blijven IC-verpleegkundigen ook op de gewone verpleegafdeling bij de zorg betrokken. Bijvoorbeeld om te helpen met de luchtwegen. Bij verzwakte patiënten houden zij in de gaten of die voldoende hebben aan de zorg op de verpleegafdeling.

Contact na onslag

Veel patiënten en families hebben na ontslag behoefte om met de intensivist te bespreken wat er tijdens het verblijf op de IC is gebeurd. Of zij willen de IC nog een keer bezoeken om de opnameperiode af te sluiten. U kunt hiervoor altijd een afspraak maken.

Contact na overlijden familielid

Als uw familielid is overleden op de IC kunt u behoefte hebben om met de intensivist te bespreken wat er is gebeurd. U kunt hiervoor altijd een afspraak maken. Bij een obductie krijgt u enkele maanden later een uitnodiging van de intensivist.

Enquête naar tevredenheid

Wij waarderen het als u ons laat weten of u tevreden bent over onze zorg. Daarom ontvangt u bij opname een enquête voor patiënt en familie. Meedoen kost ongeveer 10 minuten.