Gynaecologie

De gynaecoloog behandelt aandoeningen van de vrouwelijke voortplantingsorganen, vruchtbaarheidsproblemen, ongewenst urineverlies bij de vrouw, overgangs- en osteoporoseproblemen en seksualiteit

U kunt ook tijdens de bevalling een van onze gynaecologen tegenkomen. 

Wie zijn we?
Een gynaecoloog is net als een internist of chirurg een medisch specialist. We noemen een gynaecoloog ook wel vrouwenarts. Onze gynaecologen hebben ieder een aandachtsgebied, bijvoorbeeld vruchtbaarheid of goedaardige afwijkingen.

Toon meer

Afspraak maken

Afspraak maken
De huisarts of een CWZ-specialist verwijst u naar de polikliniek. U krijgt dan een oproep voor een afspraak. Of vul het online formulier in op deze website.

U kunt ook naar CWZ Waalsprong (Oosterhout) en CWZ Druten
Iedere week is er een gynaecoloog op de polikliniek CWZ Waalsprong en CWZ Druten aanwezig. Wilt u daar graag een afspraak? Geef dit dan door als u de afspraak maakt.

Afspraak afzeggen of wijzigen
Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan zo snel mogelijk de polikliniek. Of vul het online formulier in op deze website. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

Gang van zaken gynaecologie

  • U meldt zich bij de inschrijfbalie van de poli. U hoort van de doktersassistent waar u plaats kunt nemen.
  • U kunt een afspraak hebben bij een gynaecoloog of een assistent gynaecoloog, een gespecialiseerd verpleegkundige of een doktersassistent. In de spreekkamer stellen we vragen over uw klachten (anamnese). We voeren onderzoek uit en maken eventueel een echo. Daarna bepalen we het vervolg.
  • Is een vervolgafspraak of nader onderzoek nodig? Dan loopt u naar de afsprakenbalie. Deze is vlak bij de wachtruimte.
  • Moet u een gynaecologische operatie ondergaan en minimaal één nacht in CWZ blijven? Dan krijgt u een afspraak met de verpleegkundige. Dit gebeurt meestal telefonisch of via een video-consult. De verpleegkundige geeft informatie over voorbereiding, opname, verblijf, ontslag en leefregels.

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.