Diëtetiek

Wie zijn we?

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Wij bieden een oplossing voor gezondheidsproblemen die met voeding samenhangen. Met andere woorden: we adviseren u over ‘verstandig eten’. Dit doen we op een praktische, persoonlijke en professionele manier. 

Wat doen we?

Ieder mens is anders en heeft zijn eigen eetgewoontes, smaak en voorkeuren. Wij respecteren uw keuzes en deze staan dan ook centraal in uw behandeling. Een diëtist geeft daarom altijd een dieetbehandeling op maat. U krijgt een persoonlijk advies met de begeleiding die bij u past. Alleen dan lukt het om zo’n advies ook op te volgen en uw eet- en leefpatroon aan te passen. U bent medeverantwoordelijk voor uw gezondheid.
Het doel van de dieetbehandeling is een positieve bijdrage leveren aan het genezingsproces en/of het welzijn van u en tevens het voorkomen van complicaties. Dat doen de diëtisten niet alleen, maar samen met artsen en andere specialismen die betrokken zijn bij de behandeling. Zoals bijvoorbeeld bij de zorg rondom patiënten die naar huis gaan met sondevoeding of diabetes patiënten.

Ondervoeding
Iemand met ondervoeding eet en drinkt minder. Hierdoor krijgt het lichaam minder energie en voedingsstoffen binnen dan dat het nodig heeft. Lees meer >

Gang van zaken diëtetiek
Waarvoor kunt u bij een diëtist terecht en hoe gaat dat in zijn werk? Lees meer >

Spreekuur diëtist CWZ Waalsprong (Oosterhout)
In CWZ Waalsprong houdt een CWZ-diëtist op dinsdag in de even weken spreekuur. Wilt u daar graag een afspraak? Geef dit dan door als u de afspraak maakt.

Spreekuur diëtist CWZ Druten
In CWZ Druten houdt een CWZ-diëtist op iedere woensdag spreekuur. Wilt u daar graag een afspraak? Geef dit dan door als u de afspraak maakt.

Contact

Telefoon
024 365 85 59 

Diëtetiek CWZ
A34

Adres
Weg door Jonkerbos 100 6532 SZ Nijmegen

Postadres
Postbus 9015 6500 GS Nijmegen

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 16.30 uur.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met deze zorgprofessionals. Dit hangt af van uw situatie.

A
B
C
D
G
H
R
S
T
V