Klinische farmacie

De juiste medicijnen aan uw bed

Als u in het ziekenhuis bent opgenomen, wordt u vaak met medicijnen behandeld. De afdeling klinische farmacie (ziekenhuisapotheek) levert deze. Ook de medicijnen die u thuis al gebruikte, worden tijdens uw verblijf door ons verstrekt. 

De ziekenhuisapotheek tijdens uw verblijf

De ziekenhuisapotheek werkt net als een 'gewone' apotheek. De dokter schrijft een recept uit voor het medicijn dat u nodig heeft. De ziekenhuisapotheek levert de medicijnen en uw verpleging zorgt dat u de juiste medicijnen inneemt. De ziekenhuisapotheek zorgt dat er voldoende voorraad is en dat alles op de juiste manier wordt opgeslagen. Ook controleren wij de dosering en kijken we of de medicijnen gebruikt kunnen worden in combinatie met andere medicijnen die u al gebruikt.

Bereikbaarheid

Afdeling
Klinische farmacie A16
Adres
Weg door Jonkerbos 100
6532 SZ Nijmegen
Postadres
Postbus 9015 6500 GS Nijmegen
Telefoon
024 365 76 00
Contact
Naar contactformulier

Vakmensen

De meeste geneesmiddelen worden kant en klaar gekocht. Sommige ingewikkelde medicijnen worden door ons zelf gemaakt. In de ziekenhuisapotheek werken vakmensen, die speciaal voor het werk in een ziekenhuis zijn opgeleid. Naast het verzorgen van de medicijnen geven we opleidingen en adviseren we de medisch specialisten.

Geneesmiddelen na ontslag

Als u het ziekenhuis verlaat, kunt u de voorgeschreven geneesmiddelen direct ophalen bij de CWZ Apotheek of bij de dienstapotheek (avond en weekend) bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Wel zo handig.