Longziekten

Op de afdeling longziekten kunt u terecht voor onderzoek naar en behandeling van alle longaandoeningen. Ook houden longartsen en verpleegkundigen spreekuur voor patiënten met klachten aan longen of luchtwegen.
 

Toon meer

Wie zijn we?
Bij ons kunt u terecht voor onderzoek naar en behandeling van alle longaandoeningen.

Wat doen we? 
Bij de longarts kunt u terecht voor onderzoeken en behandelingen van uw longziekten. Bijvoorbeeld longontsteking, longkanker en chronische ziekten zoals COPD en astma. Ook met slaapproblemen zoals slaapapneu en snurken kunnen wij u helpen.

Astma
Astma kan erg vervelend zijn. Bij ons kunt u binnen één week terecht met uw long of luchtwegklachten. Lees meer >

COPD
COPD kan niet worden genezen. Maar aan de klachten is wel iets te doen. Bij ons kunt u binnen één week terecht op het speciale COPD spreekuur. Lees meer >

Slaapproblemen 
Het slaapcentrum van CWZ is gespecialiseerd in alle slaapaandoeningen. het centrum werken longartsen, neurologen en KNO-artsen samen. Lees meer >

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de coronamaatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.

Over de afdeling

Gang van zaken polikliniek longziekten

  • U meldt zich voor de afspraak met uw registratiekaart bij meldpunt 2B. Daar wijst een medewerker waar u kunt wachten. 
  • Een longfunctielaborant roept u vervolgens op voor het verrichten van een longfunctie-onderzoek. Dat gebeurt bij de meeste patiënten.
  • Weer neemt u plaats in de wachtkamer.
  • De longarts roept u op voor een gesprek (anamnese). Eventueel doet hij lichamelijk onderzoek. Hierna besluit de arts of er vervolgonderzoeken nodig zijn. Bijvoorbeeld een röntgenfoto van de borstkas.
  • U gaat naar de afsprakenbalie. De doktersassistente neemt met u door welke onderzoeken moeten gebeuren. U maakt de afspraken voor dit onderzoek zelf of ze maakt de afspraken voor u. Ook krijgt u informatie mee. We proberen de onderzoeken achter elkaar te plannen. Dan hoeft u niet onnodig naar het ziekenhuis te komen. Wij houden rekening met uw wensen.
  • Een controle-afspraak of vervolgafspraak maken we direct. Deze is binnen ongeveer 4 weken. Voor een controleafspraak na langere tijd sturen wij u de datum toe. Houdt u ook zelf in de gaten in welke maand u op controle moet komen. Dan kunt u bellen als u geen bericht van ons ontvangt.

U verlaat hiermee de informatiepagina's over polikliniek/team slaapcentrum.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met deze zorgprofessionals. Dit hangt af van uw situatie.

B
C
D
H
J
K
M
S
V
W