Orthopedie

Bij CWZ orthopedie behandelen we aandoeningen en klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Heeft u klachten die bewegen in de weg staan? We bekijken samen met u wat de beste behandeling is, op welk moment we van start gaan en wie er bij de behandeling worden betrokken. Samenwerking is de sleutel tot snel herstel.

Gang van zaken orthopedie

  • U meldt zich bij Meldpunt 3B met een legitimatiebewijs bij de medewerker of de meldzuil. Daar vertelt een medewerker u waar u kunt wachten.
  • Is er een röntgenfoto nodig, dan vragen we of u eerst naar afdeling radiologie wilt gaan. Is de röntgenfoto gemaakt, dan meldt u zich weer bij meldpunt 3B. U neemt plaats in de wachtruimte orthopedie. In deze wachtruimte hangen tv-schermen waarop relevante informatie zichtbaar is en waar u eventuele uitlooptijden van het spreekuur kunt zien.
  • De doktersassistent haalt u op in de wachtkamer en brengt u naar de spreekkamer. Ook vraagt deze naar uw naam en geboortedatum, al is deze vraag eerder gesteld. Zo controleren we of we de juiste gegevens bij de hand hebben. In deze spreekkamer treft u niet direct de arts. Wij werken met een twee kamer-systeem. Dit betekent dat de arts op een andere spreekkamer bezig is met een patiënt. Wanneer de arts dit consult heeft afgerond, komt deze naar u.
  • De orthopeed of de verpleegkundig specialist stelt vragen. Als het nodig is, krijgt u een lichamelijk onderzoek. Ook bespreekt u samen de oorzaak van uw klachten en de resultaten van andere onderzoeken als die zijn gedaan (zoals röntgenfoto). Hieruit volgt een diagnose, als deze gesteld kan worden. U hoort welke behandelmogelijkheden er zijn en samen maken we een vervolgplan.
  • Uw afspraak duurt circa 10 minuten.
  • De doktersassistent bespreekt de verdere behandeling en gang van zaken met u. Is een operatie of andere behandeling nodig, dan verwijzen wij u naar de afsprakenbalie of operatieplanning. Indien mogelijk plannen we deze afspraak/operatie gelijk in. Houdt er rekening mee dat er eventueel dezelfde dag nog vooronderzoeken gebeuren zoals bijvoorbeeld bloedprikken.

Wie ziet u op de poli?

  • Tijdens de afspraak ziet u in een korte tijd verschillende mensen die werkzaam zijn op onze polikliniek.
  • Een doktersassistent of een stagiaire doktersassistent brengt u naar de spreekkamer.
  • De orthopeed wordt tijdens zijn spreekuur ondersteund door een doktersassistent die het verslag invoert op de computer. Zo kan de orthopeed de volledige aandacht aan u geven.
  • Soms kan het voorkomen dat er bij de orthopeed een coassistent is. Dat is een arts in opleiding.
  • Voor het inplannen van eventuele behandelingen, onderzoeken of een vervolgafspraak zorgt vervolgens weer de doktersassistent bij het afsprakenbureau.
  • Voor het inplannen van operaties zorgt de medewerker operatieplanning.

Voorbereidingen voor eerste bezoek: CWZ zorgapp van orthopedie

App downloaden

  • Als u voor een nieuwe klacht voor de eerste keer bij ons op de polikliniek komt, krijgt u via e-mail een uitnodiging om de gratis ‘patientjourney app’ te downloaden. Dat is de informatie-app van CWZ orthopedie.
  • U krijgt vervolgens een code om deze app aan u persoonlijk te koppelen. Hierdoor krijgt u toegang tot alle informatie die van belang is voor uw bezoek aan onze polikliniek.

Aantal vragen beantwoorden

  • Ook vragen wij u om een aantal vragen te beantwoorden omtrent de klachten waar u voor bij ons komt. Deze informatie komt in uw CWZ-dossier. Dit is erg belangrijk voor de orthopedisch chirurg of verpleegkundig specialist. Dit helpt om samen met u een goed beeld van uw klachten te krijgen en te komen tot een goed behandeladvies.
  • Wij vragen dan ook aan u om dit in ieder geval 4 dagen voor de afspraak ingevuld te hebben. Mocht u dit lastig vinden, dan kunt u eventueel hulp vragen van uw naasten.

Team orthopedie stelt zich voor

Op de foto staan de orthopeden en verpleegkundig specialisten. Van link naar rechts: Sander Koëter, Marieke Peters, Enrico de Visser, Irina Meijers, Epyng Hu, Jacco Jenner, Justus Jansen, Paul Schwering, Siebren Tigchelaar en Keetie Kremers. De foto is genomen met afstand in coronatijd.

Waarom naar orthopedie CWZ?

  • Het overgrote deel van de mensen in deze regio kiest voor CWZ orthopedie.
  • We bekijken samen met u wat de beste behandeling is, op welk moment we van start gaan en wie er bij de behandeling worden betrokken. Samenwerking is de sleutel tot snel herstel.
  • Onze artsen en de rest van het team zijn deskundig en prettig in de omgang.
  • U bent snel aan de beurt en meestal sneller dan verwacht weer op de been.
  • Voor operaties aan knie of heup vanwege artrose werken we samen met kliniek Orthoparc Rozendaal, zodat wij u sneller kunnen helpen. 

Handige links

Expertisecentrum knie

Patiënten uit het hele land worden naar ons doorverwezen voor (patellofemorale) knieklachten en kniechirurgie.

Naar het expertisecentrum

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

De heer Wolf over Vierdaagse lopen met twee knieprothesen

De heer Wolf, die in 2004 in beide knieën een knieprothese in CWZ heeft gekregen. Inmiddels is deze fanatieke Vierdaagseloper maar liefst 88 jaar en ondanks ‘nieuwe knieën’ en nog wat fysieke problemen gaat hij opnieuw meelopen.

Dhr Wolf,
patiënt Patientverhalen
Lees zijn verhaal