Gang van zaken op intensive care (IC)

Op de intensive care (IC) liggen patiënten bij wie de vitale functies, zoals bloedsomloop en ademhaling, intensief worden bewaakt of zelfs overgenomen. De meeste patiënten komen op de IC omdat zij ernstig ziek zijn of na een ernstig ongeval. Een ander deel van de patiënten komt na een grote operatie uit voorzorg naar de IC. Zij gaan meestal de volgende dag naar een gewone verpleegafdeling.

Dokters en verpleegkundigen

Patiënten op de intensive care zien dagelijks een intensivist. Dat is een arts met het aandachtsgebied intensive care. Overdag en ‘s avonds is er altijd minimaal 1 intensivist. ’s Nachts is er altijd een intensivist bereikbaar, die zeer snel aanwezig kan zijn. Er werken op de IC ook intensive care-artsen. Dat zijn artsen die zorg verlenen onder eindverantwoordelijkheid van een intensivist. Er is altijd 1 IC-arts op de afdeling. Het meeste heeft u te maken met de verpleegkundigen. De verpleegkundige zorgt voor maximaal 2 patiënten.

Wat heeft de patiënt nodig?

  • Belangrijke papieren 
  • Medicijnen: het is erg belangrijk dat wij weten welke geneesmiddelen u gebruikt. Neem dus die middelen in de originele verpakking mee naar CWZ. Wanneer u overgevoelig (allergisch) bent voor bepaalde stoffen, geef dit dan aan. 
  • Kleding: nachtkleding, ondergoed, pantoffels, ochtendjas en gewone kleding 
  • Toiletartikelen: kam/borstel, zeep, deodorant, shampoo, tandenborstel en tandpasta. Eventueel: scheerapparaat, maandverband, brillenkoker/lenzenspullen, bakje voor gebitsprothese. 
  • Laat waardevolle spullen (bankpas en sieraden) thuis.

Bereikbaarheid

Afdeling
Intensive Care C38

Bezoekadres
Weg door Jonkerbos 100 6532 SZ Nijmegen

Postadres
Postbus 9015 6500 GS Nijmegen

Telefoon
024 365 75 60

Contact
Naar contactformulier