Diabetische voetpoli

Op het spreekuur diabetische voet komen patiënten met voetproblemen door diabetes.

De verpleegkundig specialist bekijkt welke specialismen u nodig heeft om het voetprobleem te behandelen.  Het spreekuur is onderdeel van de polikliniek chirurgie-heelkunde.

Toon meer

Bereikbaarheid

024 365 82 60
maandag - vrijdag
8.30 tot 17.00
chirurgie-heelkunde B58

Afspraken

Afspraak maken
De huisarts of een CWZ-dokter verwijst u naar het spreekuur. Bel de poli voor een afspraak. Of vul het online formulier in op deze website.

  • naar formulier afspraak maken

Afspraak afzeggen of wijzigen
Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan zo snel mogelijk de polikliniek. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

Gang van zaken

  • U meldt zich bij meldpunt 2B. Daar wijst de medewerker waar u kunt wachten. 
  • De verpleegkundig specialist stelt u vragen over uw klachten (anamnese) en doet lichamelijk onderzoek. Ze stelt meteen een behandelplan op. De afspraak duurt ongeveer 45 minuten.
  • Het kan zijn dat de verpleegkundig specialist u voor behandeling verwijst naar een ander specialisme. Dan regelt zij deze afspraak.
  • Het kan ook zijn dat de verpleegkundig specialist u doorverwijst naar het multidisciplinair spreekuur diabetische voet. Dan regelt zij deze afspraak.

Multidisciplinair spreekuur diabetische voet

Bij het multidisciplinair spreekuur diabetische voet zijn specialisten van verschillende vakgebieden aanwezig. Zij bekijken samen uw voet om een goede behandeling af te spreken. Het gaat om de volgende specialisten:

  • internist
  • revalidatiearts/orthopedisch schoenmaker
  • vaatchirurg
  • gipsverbandmeester
  • podotherapeut
  • wondconsulent
  • verpleegkundig specialist

Verpleegkundig specialist diabetische voet

De verpleegkundig specialist diabetische voet zorgt dat het behandeltraject van al die verschillende specialismen goed verloopt. Zij is het eerste aanspreekpunt voor u en uw huisarts. Naast de controles door de andere specialisten komt u ook regelmatig bij haar op controle. In elk geval zolang er sprake is van actuele voetproblemen en een wond. Pas wanneer het voetprobleem verholpen is of de situatie stabiel is, verwijst zij u terug naar uw huisarts, podotherapeut of eigen specialist.

Folder

Waarvoor kunt u bij ons terecht ?

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.