Darmkankercentrum

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de maatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.

Waarom naar CWZ met darmkanker?

CWZ Darmkankercentrum biedt patiënten met verdenking op of met diagnose van darmkanker een volledig pakket aan behandelingen. Zorgverleners van verschillende specialismen die betrokken zijn bij uw zorgtraject, beslissen samen met u wat voor u persoonlijk de juiste zorg op de juiste plek is. Vervolgens helpen we u fit uw behandeling in. Daarin maken we gebruik van de nieuwste technieken. Bijvoorbeeld een operatie met onze Da Vinci robot. Mag u daarna weer fijn naar huis? Dan kijken we graag nog even mee hoe het met uw gezondheid gaat via de CWZ Thuis app.

Hierin werken we intensief samen met onze zorgpartners in de regio. Zoals het Radboudumc, op onderdelen voor diverse behandelingen. Ook houden we ons bezig met wetenschappelijk onderzoek en zorginnovatie. Als CWZ Darmkankercentrum bieden we u als één grote familie de juiste zorg op de juiste plek, van hoge kwaliteit. Met vertrouwde gezichten, persoonlijke begeleiding en gauw duidelijkheid door snelle diagnostiek en korte doorlooptijden. 

Samengevat: 

  • Bij verdenking van darmkanker, kunt u binnen een week terecht voor een afspraak met een MDL-arts.
  • CWZ heeft een speciale GIO-polikliniek. Hier werken artsen en verpleegkundigen die zijn gespecialiseerd in darmkanker.
  • U krijgt persoonlijke begeleiding door gespecialiseerde verpleegkundigen. Hij of zij is het centrale aanspreekpunt. Als u zich onzeker of angstig voelt, kunt u altijd bellen.
  • Het zorgtraject is goed georganiseerd
  • Door samenwerking tussen de Santeon ziekenhuizen worden kennis en ervaring gedeeld.

Bereikbaarheid

Afdeling
GIO-poli, polikliniek chirurgie-heelkunde B58, melden bij Meldpunt 2B. Neem uw legitimatiebewijs en registratiekaart mee.

Bezoekadres
Weg door Jonkerbos 100 6532 SZ Nijmegen

Postadres
Postbus 9015 6500 GS Nijmegen

Telefoon
024 365 80 64 Telefonisch spreekuur op werkdagen van 12.30 tot 13.30 uur

E-mail
gio@verwijder-dit.cwz.nl

Openingstijden
8.30 tot 17.00 uur

Patiëntenervaringen

"De dokter krijgt een 10 met een gouden griffel en ook de GIO verpleegkundige is een goed meidje waar ik altijd terecht kon met vragen. Is buitengewone zorg!”

 

"Ze nemen de tijd voor je en tonen belangstelling. Echt kenmerkend voor CWZ."

ERAS

Door wetenschappelijk onderzoek dragen we in CWZ bij aan de vooruitgang in de zorg voor mensen met darmkanker. Hierdoor hebben patiënten in CWZ vaak toegang tot innovatieve technieken of nieuwe medicijnen die nog niet overal beschikbaar zijn.

In CWZ wordt bijvoorbeeld bij een darmoperatie het ERAS programma toegepast. ERAS is een afkorting van de Engelse woorden: Enhanced Recovery After Surgery, wat vertaald betekent: versneld herstel na operatie. Het ERAS-programma is een kwaliteitsprogramma rondom een operatie, waarin alle factoren die een positieve invloed hebben op herstel zijn samengebracht.

Herstel na een buikoperatie kan bijvoorbeeld verbeterd worden door:

  • Een zo klein mogelijke operatiewond. Hoe minder schade aan weefsel, des te sneller het herstel.
  • Optimale pijnbestrijding. Niet alleen de pijn wordt effectief bestreden, maar ook de nadelige effecten van pijnbestrijding op maag- en darmwerking worden zo klein mogelijk.
  • Een zo kort mogelijke periode van bedrust. Hierdoor wordt het verlies van spierkracht beperkt en de ademhaling gestimuleerd.
  • Een zo kort mogelijke periode van voedselonthouding. Dit beperkt gewichtsverlies en daarmee verlies van spiermassa en spierkracht.

Meer informatie kunt u vinden in de folder. 

U kunt bij deze polikliniek of dit team komen met deze aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze polikliniek of dit team komen voor deze behandelingen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze polikliniek of dit team komen via deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt op deze polikliniek of bij dit team te maken krijgen met deze zorgprofessionals.

A
G
L
N
P
S