Cardiologie polikliniek

Op de polikliniek cardiologie houden cardiologen en verpleegkundigen spreekuur. Zij doen onderzoek naar ziekten van het hart.

Corona

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de maatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.

Afspraken

Afspraak maken
De huisarts of een CWZ-dokter verwijst u naar de polikliniek, u krijgt van de polikliniek een afspraak thuisgestuurd. 

Afspraak opzeggen of wijzigen 
Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan zo snel mogelijk op. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

Bereikbaarheid

Afdeling
Polikliniek cardiologie B18, melden bij Meldpunt 1B. Neem uw legitimatiebewijs en registratiekaart mee.

Bezoekadres
Weg door Jonkerbos 100 6532 SZ Nijmegen

Postadres
Postbus 9015 6500 GS Nijmegen

Telefoon
024 365 82 50 (8.30 - 12.00 uur en van 14.00 -16.30 uur)

Fax
024 365 80 44

Openingstijden
Op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur

Gang van zaken bestaande patiënt

Polikliniek cardiologie B18, u meldt zich bij Meldpunt 1B. Neem uw legitimatiebewijs en registratiekaart mee. Dan neemt u plaats in de wachtkamer. Een doktersassistentie roept u binnen in de spreekkamer. Zij maakt een hartfilmpje (ECG), meet de bloeddruk en bepaalt uw gewicht. Het is handig als u kleding draagt die u gemakkelijk kunt uittrekken. De cardioloog stelt u daarna vragen (anamnese). Zo nodig doet hij lichamelijk onderzoek. Daarna bepaalt hij het vervolg. Dat kan een vervolgonderzoek zijn, een controleafspraak of een behandeling. De doktersassistente neemt met u door welke onderzoeken moeten gebeuren. U krijgt de datum van het onderzoek thuisgestuurd.  Hierover krijgt u informatie mee. CWZ probeert de onderzoeken achter elkaar te plannen. Dan hoeft u niet onnodig nogmaals terug te komen. 

Gang van zaken nieuwe patiënt

Als u als nieuwe patiënt op de poli komt, dan zijn er twee verschillende routes. De cardioloog bepaalt de route door middel van de verwijzing van uw huisarts. U krijgt de afspraak met de post thuis gestuurd. In de brief vindt u alle benodigde informatie omtrent de route nieuwe patiënt en voor welke route u bent aangemeld.

Gang van zaken nieuwe patiënt - Route 1

Bij deze route krijgt u de onderzoeken op de dag dat u bij de cardioloog komt.

Een doktersassistentie roept u binnen in de spreekkamer. Zij maakt een hartfilmpje (ECG), meet de bloeddruk en bepaalt uw gewicht. Het is handig als u kleding draagt die u gemakkelijk kunt uittrekken. U krijgt op dezelfde dag alle onderzoeken: bloed prikken, longfoto, echo van het hart, hartfilmpje (ECG), fietsproef en lichamelijk onderzoek door de cardioloog. De meeste onderzoeken gebeuren op een andere afdeling. Na alle onderzoeken komt u terug op de poli cardiologie. Hier krijgt u de uitslag van de cardioloog. Als behandeling nodig is, krijgt u ook een behandelplan. De onderzoeken en het gesprek zal ongeveer 3 tot 4 uur in beslag nemen.
Soms is nog meer onderzoek nodig. Hiervoor moet u een andere keer terugkomen naar CWZ.

Gang van zaken nieuwe patiënt - Route 2

Bij deze route komt u eerst op het spreekuur bij de cardioloog en zullen de onderzoeken achteraf zijn.

Een doktersassistentie roept u binnen in de spreekkamer. Zij maakt een hartfilmpje (ECG), meet de bloeddruk en bepaalt uw gewicht. Het is handig als u kleding draagt die u gemakkelijk kunt uittrekken.
De cardioloog stelt u daarna vragen (anamnese). Zo nodig doet hij lichamelijk onderzoek. Daarna bepaalt hij het vervolg beleid. Dat kan een onderzoek zijn, of een behandeling. Als alle onderzoeken gedaan zijn komt u terug op de poli voor de uitslagen. 

U kunt bij deze polikliniek of dit team komen voor deze onderzoeken. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze polikliniek of dit team komen voor deze behandelingen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze polikliniek of dit team komen via deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt op deze polikliniek of bij dit team te maken krijgen met deze zorgprofessionals.

A
E
G
H
J
K
O
R
V
Z