Ph meting 48-uurs

Wat is een 48-uurs pH-meting?

Een 48-uurs pH-meting is een onderzoek waarbij met een endoscoop de binnenkant van de slokdarm en maag kan worden bekeken. Een endoscoop is flexibel kijkinstrument. Ook wordt er een capsule onderin de slokdarm geplaatst die 48 uur lang de pH-waarde (zuurtegraad) meet.

Hoe wordt een 48-uurs pH-meting gedaan?

Voor het onderzoek krijgt u een drankje. Dit drankje zorgt ervoor dat er geen schuim in uw maag vormt. Ook krijgt u een roesje (sedatie). Tijdens het onderzoek legt de arts een endoscoop op uw tong en vraagt u te slikken. Door te slikken gaat de slokdarm open en kan de arts de endoscoop naar binnen schuiven. Er wordt wat lucht ingeblazen om de slokdarm en maag beter te kunnen bekijken. De arts meet tijdens het onderzoek waar de pH-capsule precies moet komen. Langs de endoscoop wordt vervolgens een dunne katheter ingebracht met op het einde de pH-capsule. Als deze is geplaatst, worden de endoscoop en katheter uit uw slokdarm gehaald.

Meer over een 48-uurs pH-meting

Wanneer krijgt u een 48-uurs pH-meting?

Een 48-uurs pH-meting wordt gedaan om te kijken of de klachten die u heeft te maken hebben met het terugstromen van maagsappen.

Waar gebeurt een 48-uurs pH-meting?

Een 48-uurs pH-meting gebeurt op de endoscopieafdeling.

U kunt dit onderzoek krijgen bij deze aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

R

U kunt bij dit onderzoek te maken krijgen met deze poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit onderzoek te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.