Gynaecologie

De gynaecoloog behandelt aandoeningen van de vrouwelijke voortplantingsorganen, vruchtbaarheidsproblemen, ongewenst urineverlies bij de vrouw, overgangs- en osteoporoseproblemen en seksualiteit. U kunt ook tijdens de bevalling een van onze gynaecologen tegenkomen. 

Toon meer

Wie zijn we?
Een gynaecoloog is net als een internist of chirurg een medisch specialist. We noemen een gynaecoloog ook wel vrouwenarts. Onze gynaecologen hebben ieder een aandachtsgebied, bijvoorbeeld vruchtbaarheid of goedaardige afwijkingen.

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de coronamaatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.

Over de afdeling

Afspraak bij gynaecologie

Afspraak maken
De huisarts of een CWZ-specialist verwijst u naar de polikliniek. U krijgt dan een oproep voor een afspraak. Of vul het online formulier in op deze website.

U kunt ook naar CWZ Waalsprong (Oosterhout) en CWZ Druten
Iedere week is er een gynaecoloog op de polikliniek CWZ Waalsprong en CWZ Druten aanwezig. Wilt u daar graag een afspraak? Geef dit dan door als u de afspraak maakt.

Afspraak afzeggen of wijzigen
Bent u op het afgesproken tijdstip verhinderd? Bel dan zo snel mogelijk de polikliniek. Of vul het online formulier in op deze website. Er kan dan nog een andere patiënt in uw plaats komen.

Gang van zaken gyneacologie

  • U meldt zich bij de inschrijfbalie van de poli. Na het afgeven van uw registratiekaart krijgt u een nummer.
  • Daarna neemt u plaats in de wachtruimte. U wacht tot uw nummer in het scherm verschijnt. Het eerste getal van uw nummer is het kamernummer waar u verwacht wordt.
  • Wanneer u een afspraak heeft bij de verpleegkundige, dan ontvangt u geen nummer. Zij komt u halen uit de wachtruimte.
  • U kunt een afspraak hebben bij een gynaecoloog of een assistent gynaecoloog, een gespecialiseerd verpleegkundige of een doktersassistente. In de spreekkamer stellen we vragen over uw klachten (anamnese). We voeren onderzoek uit en maken eventueel een echo. Daarna bepalen we het vervolg.
  • Is een vervolgafspraak of nader onderzoek nodig? Dan loopt u naar de afsprakenbalie. Deze is vlak bij de wachtruimte.
  • Moet u een gynaecologische operatie ondergaan en minimaal één nacht in CWZ blijven? Dan krijgt u een afspraak met de verpleegkundige. Dit gebeurt meestal telefonisch of via een video-consult. De verpleegkundige geeft informatie over voorbereiding, opname, verblijf, ontslag en leefregels.

U verlaat hiermee de informatiepagina's over onderzoek mri-scan.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met deze zorgprofessionals. Dit hangt af van uw situatie.

B
E
F
H
K
M
N
S