Keuringen bedrijven: sportmedische begeleiding

 De afdeling sportgeneeskunde van CWZ biedt uw bedrijf sportmedische begeleiding. 

​Gezonde werknemers zijn essentieel voor een bedrijf. In steeds meer bedrijven dringt deze waarheid door.

Toon meer

Steeds meer bedrijven stimuleren hun werknemers om actief te werken aan hun gezondheid door hen gezonde voordelen aan te bieden zoals gezondheidsscans, collectieve korting bij fitnesscentra en de mogelijkheid om via het bedrijf deel te nemen aan kleine en grote sportevenementen. Bedrijven organiseren ook zelf sportactiviteiten of zij huren een bedrijf in om dit voor de werknemers te organiseren. Een goede sportmedische begeleiding, ook tijdens de voorbereiding is dan essentieel voor een succesvol verloop.

Sportmedische begeleiding

Wij bieden:

  • sportmedische keuringen;
  • begeleiding bij één- en meerdaagse sportevenementen;
  • een combinatie van bovenstaande met begeleiding over het totale traject tot en
    met het uiteindelijke sportevenement.

Een professioneel en enthousiast team

De afdeling Sportgeneeskunde heeft ruim twintig jaar ervaring. Het team bestaat uit sportartsen,sportartsen in opleiding en secretarieel medewerkers ter ondersteuning. Ons team is veelzijdig en enthousiast. Wij helpen uw bedrijf graag om verantwoord te sporten, om sportambities waar te maken, maar ook om uw werknemers prettiger te laten functioneren in het dagelijks leven. Een goede fysieke conditie is daarbij een belangrijke basis.

Sportmedische keuringen

Op onze afdeling sportgeneeskunde voeren wij dagelijks individuele sportmedische keuringen uit. Daarnaast bieden wij sportmedische keuringen ter voorbereiding op één- of meerdaagse sportevenementen.

Wat houdt een sportmedische keuring in?

Een sportmedische keuring bestaat uit het bespreken van de medische voorgeschiedenis, het bepalen van lengte, gewicht en vetpercentage, een ogentest, algemeen intern onderzoek, oriënterend onderzoek van het bewegingsapparaat en specifiek onderzoek van het bewegingsapparaat voor de betreffende sporttak en eventuele klachten, onderzoek van de longfunctie en een ECG (hartfilmpje) in rust en een bloedonderzoek met bepaling van ijzer en cholesterol en een inspanningstest op de fiets met ECG en bloeddrukcontrole.

De uitkomsten van deze keuring worden direct besproken en op basis van de uitkomsten krijgt uw medewerker gerichte sportmedische adviezen. Eventueel komen daar adviezen bij waarmee uw medewerker zich kan voorbereiden op de geplande activiteiten.

Advies op maat

Dit advies kan gericht zijn op gewichtsbeheersing, blessures, keuze van een passende sport en de opbouw van de conditie, maar ook praktisch advies over kleding, schoeisel, techniek en apparatuur. Als de benodigde kennis niet paraat is, weet de sportarts naar de juiste instantie of specialist door te verwijzen.

Schriftelijke rapportage

Iedere deelnemer krijgt een schriftelijke rapportage van de keuring. Eventueel kan er voor gekozen worden om meerdere keuringen te ondergaan. Dit is een goede methode om in de loop van de tijd de ontwikkeling van de conditie vast te stellen.

U kunt bij dit onderzoek te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.