DNA verwantschapsonderzoek

Wat is een DNA verwantschapsonderzoek?

Als er twijfels bestaan of een man wel of niet de biologische vader van een kind is, dan kunt u een vaderschapstest doen. Of een moederschapstest om de biologische moeder te bepalen.

Naast dit basisonderzoek kunnen wij via X en Y chromosomale testen ook andere familiebanden onderzoeken.

Bij deze onderzoeken krijgt u altijd een goed en gratis advies vooraf. In dit gesprek vragen wij u om een uitgebreide stamboom en beoordelen wij vooraf de haalbaarheid van het onderzoek. Op die manier willen we teleurstellingen voorkomen.

Discreet en deskundig

Het klinisch chemisch laboratorium voert dit onderzoek op discrete en professionele manier uit. We doen dit in eigen beheer, dus in ons eigen laboratorium.

We maken gebruik van een strenge identificatieprocedure. Een geldig persoonsbewijs is noodzakelijk. Alleen op deze manier zijn de uitslagen van de test rechtsgeldig. Dat wil zeggen dat de uitslagen worden erkend door RvA M054.

Wij isoleren het benodigde DNA uit een kleine hoeveelheid bloed of wangslijm. 

Waar gebeurt een DNA verwantschapsonderzoek?

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het klinisch chemisch laboratorium.

Televisie programma's

We voeren deze DNA-onderzoeken nu al vele jaren uit en hebben daarmee reeds wat familie- en verwantschapsvragen beantwoord. Wij verzorgen onder meer de DNA-onderzoeken voor het tv-programma ‘DNA Onbekend’ en het RTL-4 programma ‘Familie gezocht’. Zoals in april 2019: CWZ voert DNA verwantschapsonderzoek uit in zaak Karbaat.

Kwaliteitscriteria

Uiteraard voldoen we aan alle gestelde Nederlandse kwaliteitscriteria voor deze onderzoeken. Lees daarover meer op onze kwaliteitspagina.

Meer over een DNA verwantschapsonderzoek?

Meer op de website van klinisch chemisch laboratorium

 

U kunt bij dit onderzoek te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.