CTA

Een CTA is een vorm van CT-scan.

Met een CT-scan is het mogelijk om, met behulp van röntgenstraling, dwarsdoorsnede-foto’s van het lichaam te maken. Een CTA geeft meer informatie dan een ‘gewone’ angiografie. Zo krijgt de arts een beter beeld van de vorm en structuur van uw bloedvaten.

Hoe verloopt een CTA?

Voor het onderzoek krijgt u contrastvloeistof in een ader gespoten. U komt op een tafel te liggen die in een röntgenapparaat geschoven kan worden. Er draait een apparaat om u heen. Dit apparaat maakt het mogelijk om uw bloedvaten van verschillende kanten te bekijken.

Het onderzoek duurt ongeveer een uur. Daarna mag u meestal weer naar huis. U kunt wat glazen water drinken om de contrastvloeistof kwijt te raken.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.