Verwijzing

Vaak als u een sportblessure heeft en in CWZ wordt behandeld, gebeurt dat bij sportgeneeskunde. Ook voor blessures die niet door sport komen kunt u hier terecht. De sportarts kan de meeste blessures goed onderzoeken en behandelen.

Toon meer

Soms kan het zijn dat u beter behandeld kan worden door een andere specialist in CWZ, bijvoorbeeld omdat u geopereerd moet worden. De sportarts verwijst u dan door. Zo krijgt u de behandeling door degene die het meeste ervaring heeft met uw klachten. De sportarts kan u ook gericht naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut of manueel therapeut.

Wanneer krijgt u een verwijzing?

Vaak als u een sportblessure heeft en in CWZ wordt behandeld, gebeurt dat bij sportgeneeskunde. De sportarts kan de meeste blessures goed onderzoeken en behandelen. Soms kan het zijn dat uw blessure zo ernstig is, dat u een operatie nodig heeft. De sportarts verwijst u dan door naar CWZ heelkunde of naar CWZ orthopedie. Na een sportblessure heeft u misschien ondersteuning nodig bij uw herstel, bijvoorbeeld met aangepaste schoenen of een prothese. Als dit zo is, kan de sportarts u doorverwijzen naar de podotherapeut of orthopedisch schoenmaker.